Площад в София ще носи името на първия демократично избран

...
Площад в София ще носи името на първия демократично избран
Коментари Харесай

В чест на президента Желев: Площад в центъра на София ще носи името му

Площад в София ще носи името на първия демократично определен президент в България – Желю Желев. Инициативата е на неговите съветници и другари.

До няколко часа Столичният общински съвет дефинитивно би трябвало да утвърди, че паркингът зад Народното събрание ще се трансформира в „ Площад доктор Желю Желев “.

Един от основателите на подписката Боян Славенков изясни, че за него през днешния ден е ден на победа на истината и справедливостта.

„ Истината е, че доктор Желев беше емблематична фигура на Прехода, той обединяваше в себе си както битката против комунистическата идеология, по този начин и работата по основаването на новата страна и демократичните институции в България “, сподели Славенков.

Славенков е бил стопански консултант на президента Желев.

„ Д-р Желев беше първият в света общественик, който призна независимостта на Русия, с което Борис Елцин му беше извънредно длъжен и когато пристигна в България попита: „ Кажете в този момент, какво желаете от мен? “. Д-р Желев вместо да търси облаги, незабавно сподели: „ Искаме да признаете независимостта на Република Македония “, описа Славенков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР