Плодове и пакетирани сладки получи кризисната трапезария на Българския червен

...
Плодове и пакетирани сладки получи кризисната трапезария на Българския червен
Коментари Харесай

СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТНАТА УПРАВА В РУСЕ ПОДПОМОГНАХА КРИЗИСНАТА ТРАПЕЗАРИЯ НА БЧК 

Плодове и пакетирани сладки получи спешната столова на Българския червен кръст /БЧК/ в Русе, която подкрепя бездомни и скитащи лица. Хранителните продукти бяха обезпечени от Областната администрация и надлежно доставени от нейни чиновници, а инициативата бе подкрепенаот регионалния шеф Анатоли Станев. „ Надявам се по този метод да дарим усмивка и да създадем празниците на тези хора, които са в в действителност доста тежко състояние, поне малко по-поносими “, разяснява Станев. В трапезарията, намираща се на ул. „ Гурко “ 10, се предоставят топла храна и питиета за повече от 40 нуждаещи се без приходи.Хората, които посещават спешния център, не са обхванати от други обществени услуги, напомнят от БЧК. Това бе и водещата причина областният управител да избере през актуалната година да бъде подкрепена именно тази услуга, която съществува към този момент 11-а поредна година и не е прекъсвала своята активност даже по време на Ковид-пандемията. По традиция всяка година екипът на администрацията посещава разнообразни обществени институции и спомага за реализирането наразнообразни начинания. Областният шеф благодари на целия екип на БЧК и на шефа на организацията в крайдунавския град Антоанета Ябанозова. „ Високо правя оценка активността на всички вас и съм ви благодарен за напъните, които полагате непрекъснато в помощ на най-уязвимите “, съобщи Станев. 

Доставените храни включват близо 15 кг банани, както и вафли, сухи пасти и бисквити. Те би трябвало да стигнат най-малко до края на идната седмица. Благодарни сме за това, което се прави за нас тук. Тук е мястото, където срещаме схващане, а личният състав постоянно ни поддържа, споделиха дошлите в трапезарията. 

Същевременно няма по какъв начин да не бъде маркиран и изключителният принос на  административниядиректор на лечебни заведения „ Медика “ и ръководител на Общинския съвет на БЧК-Русе Алисе Муртезова. Тази година тя е главният донор, с помощта на който се обезпечава топла храна през целия интервал на работа на спешната столова. Предвижда се тя да продължи да работи до края на идния февруари, а принеобходимост и през месец март 2023-а. В спешната столова всеки може да получи топли облекла и чорапи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР