Плочките в градинката Свети Седмочисленици и ремонтът на столичната улица

...
Плочките в градинката Свети Седмочисленици и ремонтът на столичната улица
Коментари Харесай

Покрай недоволството от Фандъкова лъснаха противоречия в БСП и сред десните

Плочките в градинката Свети Седмочисленици и ремонтът на столичната улица Граф Игнатиев извадиха на показ освен недоволството на хора, нехаресващи качеството и визията на изменящата се столица, само че и съществени несъгласие сред десни и леви партии.  
 200 души стачкуваха под прозорците на Фандъкова поради ремонтите (галерия и видео)


На митинга пред постройката на Столична община Асен Генов, едно от лицата на протеста против Орешарски, се нахвърли върху общинският консултант от Република България Иво Божков и го упрекна в двуличие. Ти не беше ли консултант през 2015 година, този план за центъра е оттогава, какво си седнал да ми приказваш в този момент, разкрещя се Генов, до момента в който Божков обясняваше какво е процедурата при възлагането на публични поръчки в Столична община. 

Това се случи пред погледите на водача на Да, България Христо Иванов, Антоанета Цонева, проф. Велислав Минеков и др. 

Част от присъстващите на митинга съветници от Българска социалистическа партия се усмихваха предостатъчно при абсурда в дясно.

Час по-късно обаче срам на Графа сполетя лявата партия. Депутати от Българска социалистическа партия отпред с Георги Свиленски се появиха в единия завършек на улицата за конференция по тематиката поправки, дружно с тях бяха и няколко от общинските съветници на партия, водачът на Българска социалистическа партия София обаче го нямаше. Очевидно изнервени, съпътстващите ги партийни деятели шушукаха това е скандал, а Свиленски изясни пред OFFNews за какво за общински проблеми се явяват депутати като надзорници на партийните си сътрудници с думите: Ние сме депутати от София, къде да сме, в случай че не тук. 

От неофициалните мнения обаче стана ясно, че напрежение в редиците на Българска социалистическа партия има на разнообразни равнища. Паргов, оказа се, просрочен поради разминаване в точното място на оповестената конференция. 

БСП-София не желае оставката на кмета Йорданка Фандъкова, а тя да изпие докрай тежестта на целия си мандат, след което да се отдръпна от конкуренцията за нов кметски пост, стана ясно от думите на Паргов. 

На уличната конференция се появи и групи представители на ГЕРБ, измежду които ръководителят на СОС Елен Герджиков, зам.-председателят Николай Стойнев, депутатът Тома Биков, Антон Тодоров, шефове на комисии в СОС и др. 



Групата на Българска социалистическа партия и тази на ГЕРБ поведоха многолюден спор посред ремонта, а от няколко метра, без да смеят и желаят да се приближат повече, ги следиха с интерес служащи, извършващи ремонта на Графа. 

От ГЕРБ носеха фотоси на ул. " Граф Игнатиев " преди старта на реконструкцията, с цел да покажат какъв брой по-хубаво е в този момент. От Българска социалистическа партия опонираха, че нищо не е направено както би трябвало и няма да стане по-добре. 

Използвате това, което вършим, с цел да си стартирате предизборните акции - един път дойдохте при инсталацията за боклуци на Садината, различен път на зелените релси на трамвая на Руски монумент, напомни Стойнев на социалистите. 

Натресохте се тук, където ние сме оповестили конференция, млъкнете малко, скара се на ГЕРБ Христо Проданов, зам.-председател на БСП-София. 

Ремонтът на " Граф Игнатиев " би трябвало да завърши напълно следващата година през март. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР