Плейофите стартират с битки между европейски и южноамерикански грандове1/8 финалите

...
Плейофите стартират с битки между европейски и южноамерикански грандове1/8 финалите
Коментари Харесай

Плейофите стартират с битки между европейски и южноамерикански грандове
Плейофите започват с борби сред европейски и южноамерикански грандове
1/8 финалите на Световното състезание в Русия ще започват с вълнуващи дуели, в които европейски тимове ще спорят с южноамерикански противници. Началото на плейофите ще стартира в 17:00 с дуел сред Франция и Аржентина.

"Петлите" завоюваха групата си, а Аржентина приключи на второ място в своята.

Отборът на Франция ще излезе за 80-и път под управлението на Дидие Дешан, който оглави отбора през 2012 година Световният първенец от 1998 година ще счупи върха на Раймон Доменек от 79 срещи. Като футболист Дешан излезе на терена с френската фланелка 103 пъти.

Аржентина и Франция са се срещали два пъти на Мондиали и дуелите са извоювани от южноамериканците - на първото в историята Световно състезание през 1930 година (1:0 за Аржентина) и на Мондиал 1978 (2:1).

Стадион "Казан Арена" ще има достойнството да посрещне един от най-интригуващите мачове от 1/8 финалите. В последния кръг от груповата фаза французите ги устройваше и тъждество против Дания и мачът приключи тъкмо с подобен резултат (0:0). В този мач Дешан даде отмора на шестима съществени играчи и отборът му без подозрение ще бъде по-свеж от този на Аржентина, който до последните минути се бори за мястото си в плейофите.

С не по-малък интерес се чака и срещата сред двукратния международен първенец Уругвай и сегашния европейски отличник Португалия. Двата тима ще се срещнат за първи път в мач от формален шампионат. Уругвай завоюва група А с три победи, а Португалия в група В събра пет точки и отстъпи първото място на Испания по голова разлика. И двата отбора ще би трябвало да се погрижат особено за сигурността на личните си порти, защото в обстановки, когато Кристиано Роналдо е с топката или тандемът Луис Суарес/Единсон Кавани, дребна загуба на концентрацията може да има съдбовни последици.

Главен арбитър на този мач ще бъде мексиканецът Сесар Рамос, а тимовете ще спорят на стадион "Фищ" в Сочи от 21:00 часа. Победителят ще играе с Франция или Аржентина на 6 юли в Нижни Новгород. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР