Плевенският Общински съвет отново отказа да включи в Културния календар

...
Плевенският Общински съвет отново отказа да включи в Културния календар
Коментари Харесай

Плевенските общинари пак отказаха пари за Международен симпозиум по скулптура

Плевенският Общински съвет още веднъж отхвърли да включи в Културния календар на Общината за 2019-а плануваното второ издание на Международния симпозиум по статуя и да задели пари за провеждането му. На днешното съвещание на локалния парламент за финансирането на симпозиума гласоподаваха 16 общинари, 7 бяха срещу, а 13 се въздържаха.
Темата стана „ гореща “ преди месец, когато Общинският съвет приемаше локалния Бюджет 2019. И тогава предлагането на общинската администрация симпозиумът да бъде включен в Културния календар за годината не събра задоволително поддръжка измежду общинските съветници. След това плевенското сдружение на художниците популяризира протестно писмо против решението. „ За страдание общинските съветници със своето провинциално мислене спънаха едвам проходилия конгрес. Форум, който донесе авторитет на град Плевен в международен мащаб и който щеше още доста да работи за положителното име на града и за неговата популярност. “, писаха тогава създателите.
Предложението за включване на симпозиума в Културния календар бе прегледано още веднъж от непрекъснатата комисия по " Култура, вероизповедания и интернационална активност ". Тя пък предложи корекции в статута на форума и финансиране с по-малка сума от запаса на общинския бюджет. След това го включи в дневния ред на днешното съвещание на локалния парламент. След жарък спор, траял повече от час, симпозиумът още веднъж не получи финансиране.
Различна обаче беше ориста на Втория биг-бенд фест „ От бай Дико до Тико, Тико...”. И на него беше отказано финансиране при приемането на Бюджет 2019. Той влезе в дневния ред на днешното съвещание още веднъж по предложение на непрекъснатата комисия по просвета и получи поддръжка от общинарите - с 27 гласа „ за “, 1 „ срещу “ и 6 „ въздържал се “.
Фестивалът на духовите оркестри към този момент е включен в Културния календар на Плевен за 2019-а с финансиране до 18 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР