Плевенската филхармония, община Ямбол и Музикалните празници Златната Диана отправят

...
Плевенската филхармония, община Ямбол и Музикалните празници Златната Диана отправят
Коментари Харесай

Операта Тоска в афиша на Златната Диана в Ямбол

Плевенската филхармония, община Ямбол и Музикалните празници " Златната Диана " насочат покана за грандиозно събитие в културния живот на Ямбол. На 21 юни от 19 ч. с няколко артистични състава и величествени декори ще бъде показано едно от най-красивите творби на Джакомо Пучини - операта " Тоска ", научи ДУМА от Тина Коилова, пиар специалист.
На сцената в зала " Диана " ще обeдинят креативните си сили Плевенската филхармония с диригентка Вилиана Вълчева, Общинският хор " Гена Димитрова " с диригентка Анелия Дечева, Вокална група " Арлекино " с ръководителка Виолета Боянова.
Солисти в спектакъла са българските оперни артисти със международна кариера Таня Иванова - сопран, в ролята на Флория Тоска, Даниел Дамянов - тенор, в ролята на Марио Каварадоси, Венцеслав Анастасов - баритон, в ролята на Барон Скарпия, Валери Цолов - баритон, в ролята на Шароне, и други. Режисьорка на спектакъла е Надежда Христозова.
В програмата на Музикалните празници " Златната Диана " в Ямбол на 21 юни зала " Диана " ще се трансформира в магическо място за артистична игра, което ще събере звездни имена от музикалния свят и техните почитатели - меломани.
В огромната продукция ще вземат присъединяване повече от 200 души - артист-изпълнители, театрален екип, измежду които Асоциация Артем, " Класическа сцена ", B sound, екип, пресъздаващ декорите, театралните костюми и други
Музикалните празници " Златната Диана " са обичайната, одобрена и разрастваща се форма на показване на българското и международното класическо музикално творчество и разпространение на изкуството на известни български и задгранични реализатори и диригенти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР