Плевен. Мерките срещу COVID-19 се затягат и в Плевен. Това

...
Плевен. Мерките срещу COVID-19 се затягат и в Плевен. Това
Коментари Харесай

Мерките срещу COVID-19 се затягат и в Плевен

Плевен. Мерките против COVID-19 се стягат и в Плевен. Това излиза наяве от заповед, оповестена на уеб страницата на РЗИ-Плевен .

Заповедта влиза в действие от 00.00 ч. на 11.03.2021 година

Ето и какво се показва в нея:

1.Преустановяват се присъствените образователни занятия в учебните заведения и центровете за поддръжка на личностно развиване на територията на гр. Плевен за учениците от 5. до 12. клас, считано от 15.03.2021г. до 26.03.2021 година

2.Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и действия, действия по ползи, занимални, екскурзии, спортни празници и други, проведени от учебните заведения за всички възрастови групи.

3.Преустановяват се присъствените групови занятия в езиковите центрове, просветителните центрове и други обучителни центрове и школи, проведени от юридически и физически лица.

4.За висшите образователни учебни заведения се ползва логаритъм за присъственост, одобрен от ректора на съответното образователно заведение.

5.Дава се рекомендация до кметовете на общините в област Плевен да създадат стимулирано предложение до министъра на образованието за издаване на заповед в осъществяване на §1, алинея 3 от Преходни и заключителни разпореждания към Наредба за допълнение на Наредба №5/2006г. за предучилищното обучение, а точно „ през образователната 2020/2021-a. децата, записани на наложително предучипищно обучение в детска градина/училище в област, попадаща в алената зона, съгласно критериите на Министерство на здравеопазването за усложнена епидемиологична конюнктура, могат да отсъстват по избор на родителя, след документално известяван на шефа “ и издадена заповед от министъра на образованието.

6.Носенето на защитни маски за лице в открити и закрити обекти с публично прилагане и предопределение е наложително. Забраната не се отнася за улици, площади, градини и паркове.

7.Преустановяват се визитите на фитнес центровете, залите за групови занимания в тях и любителските спортни зали.

8.Преустановяват се визитите в комерсиалните центрове - МОЛ, като се изключи магазините за хранителни артикули, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други снабдители на съобщителни услуги в тях.,

9. Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия /кина, музеи, галереи, театрални прояви, театри, концерти, занятия от танцовото, креативното и музикалното изкуство и други/.

10.Не се позволява организирането и провеждането на събирияния и тържества от частен темперамент /сватби, кръщенета, погребения и други/ с наличието на повече от 10 индивида.

11.Преустановяват се визитите на малолетни и малолетни, без да са съпроводени от техен родител, надлежно настойник/попечител в заведения за хранене и снек питейни заведения.

12.Преустановява се работата след 22:00 часа на всички заведения за хранене и развлечения и питейните заведения на територията на област Плевен.

13.Всички заведения за хранене и развлечения /ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и снек барове/ обезпечават физическа отдалеченост от 1,5 м. сред облегалките на най-близко разположените столове от две прилежащи маси, като не се позволяват повече от 6 индивида на една маса.

14.Забранява се провеждането на проведени всеобщи публични мероприятия на закрито и намерено /пазари, борси, изложби, събори, празници, панаири и други/.

15.Собствениците на търговски комплекси и огромните търговски вериги за хранителни и нехранителни артикули наложително обезпечават: пропускателен режим, съгласуван с потенциала и комерсиалната повърхност на обекта, недопускане на скупчване на xopa на касите и съблюдаване на наложителна отдалеченост от 1,5 м, недопускане на клиенти на територията на обекта без защитна маска за лице и учестена стерилизация.

16.Всички физически и юридически лица, които са притежатели или ръководят обекти с публично предопределение, търговски, административни или друти обекти, които дават услуги на жителите, основават организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволява повече от 1 човек на 3 кв. м.

17.Намаляване гъстотата на лицата в публичния превоз посредством увеличение броя на употребяваните рейсове и тролейбуси.

18.Преустановява се провеждането на планов банкет и планова оперативна активност в лечебните заведения за болнична здравна помощ в област Плевен, като се изключи дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването па пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, без значение от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ, считано от 00:00 часа на 11.03.2021 година

19.Забраняват се визити на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ в област Плевен, като се изключи свижданията на пациенти в терминален етап. Забраната не се отнася за контролните органи при реализиране на контролната им активност.

20.Забраняват се визитите на външни лица в профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни и приютите. Забраната не се отнася за контролните органи при реализиране на контролната им активност.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР