Плевен. Доизграждането на АЕЦ Белене“ и поддръжката, развитието и стабилизирането

...
Плевен. Доизграждането на АЕЦ Белене“ и поддръжката, развитието и стабилизирането
Коментари Харесай

АЕЦ „Белене“ и развитието на Медицинския университет в Плевен са сред водещите приоритети на КП БСП за България в Плевен

Плевен. Доизграждането на АЕЦ „ Белене “ и поддръжката, развиването и стабилизирането на Медицинския университет в Плевен – към тези водещи цели се сплоти Коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Плевен. На взаимна конференция в града националният представител Илиян Йончев, Свилен Атанасов - регионален ръководител на Българска социалистическа партия и ръководителят на АБВ Румен Петков образуваха визията за развиването на района. Това оповестиха от пресцентъра на АБВ .

Илиян Йончев уточни, че тематиката за развиването на Медицинския университет и основаването на пети ветеринарен факултет към образователното заведение е получила необятна политическа поддръжка в локалния парламент на сесия преди седмица. „ Ролята на народните представители е да бъдат конструктивен медиатор сред локалните парламентаристи и управлението на образователното заведение “, уточни Йончев и изрази удовлетворение, че концепцията е получила утвърждението на всички политически сили и изрази вяра, че скоро този план ще стане факт. Той добави, че съществува вероятност, откакто минат процедурите по създаване на новия факултет, да се разисква и въпроса за създаване на поземлен факултет. Като персонален приоритет за района Йончев уточни обезпечаването на средства за дотъкмяване на спортната зала.

Председателят на АБВ Румен Петков акцентира нуждата от нов ветеринарен факултет поради извънредно развитото отглеждане на животни в Северна България със съществени вероятности налице. Той добави, че поради липса на експертиза в района, на път са да изчезнат обичайни другояче породи, като Черноглавата овца. Към целите на Коалиция " Българска социалистическа партия за България ", към която АБВ принадлежи, Петков добави и развиването на пътната инфраструктура, в частност построяването на Автомагистрала „ Хемус “ и по-специално, правата Никопол към Румъния. Трябва да се постави завършек на фаворизирането на избрани райони за сметка на други “, сподели още той.

„ Колкото до АЕЦ „ Белене “, това е безалтернативен план “, съобщи Румен Петков. Той е безапелационен, че неизграждането на нови нуклеарни мощности води до големите цени на тока. „ Изграждането е въпрос на енергийна и национална сигурност, част от гарантиране на престижа на България като енергийна мощ и страна, която подсигурява енергийната непоклатимост на района ", сподели още ръководителят на АБВ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР