Платената любов, нелегалната търговия с горива и пласирането на наркотици

...
Платената любов, нелегалната търговия с горива и пласирането на наркотици
Коментари Харесай

13% от българите признават, че са ползвали услугите на платената любов

Платената обич, незаконната търговия с горива и пласирането на опиати - това са част от незаконните действия, които генерират максимален оборот у нас. Центърът за проучване на демокрацията показа отчет за заканите от проведената престъпност за предходната година.

Оценката демонстрира стесняване на някои съществени престъпни пазари и растеж при други. Има спад при оборотите от незаконни цигари, проведените Данък добавена стойност измами, каналджийството и кражбите на коли. Ръст има обаче при незаконната търговия с горива, която през 2018 година е генерирала оборот към 600-700 млн. лева

Нарастват приходите и от наркоразпространение и стигат до 450 млн. лева Отчита се нарастване на киберпрестъпленията, които ще илюстрираме с един любопитен подробност - над 14 000 мобилни устройства в България са атакувани за достъп до банкови данни. Вътрешният пазар на секс услуги продължава да се развива и през предходната година е имал оборот от към 250 милиона лв.. Още по-внушителен е външният пазар на секс услуги - 1 млрд лв..

13% от българите са признали, че най-малко един път са употребили услугите на платената обич през предходната година. Почти половината от тях са ги търсили в интернет - посредством специфични уеб сайтове, приложения за запознанства и фейсбук. България се оказва и желана дестинация за секстуризъм.
Тихомир Безлов, Център за проучване на демокрацията: Т. нар. " уикенд туризъм " вследствие на това, че има евтини полети от Западна Европа и споделени услуги при наемите.
Днес мъчно можем да приказваме за монопол в този бизнес. Момичетата обаче мъчно се оправят сами в тази специалност и търсят настойници, които да се грижат за едно от най-важните неща:
Тихомир Безлов, Център за проучване на демокрацията: Физическата отбрана на девойките на първо място от клиентите, само че това води до разнообразни други спомагателни форми на употреба на работещите в този бранш.
От центъра регистрират въпреки всичко и една позитивна наклонност - насилието като способ за склоняване към проституция към този момент не е толкоз постоянно срещано.

Между 70 и 300 милиона лв. варират оборотите от измами с европейски пари. Най-често злоупотребите са свързани с къщи за посетители, саниране на жилищни блокове и посредством схемите за директни заплащания. Над 35% от представителите на бизнеса в България пък считат, че е належащо се заплати рушвет, с цел да се подсигурява достъп до европейско финансиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР