Платена поддръжка на Ubuntu 14.04Компанията Canonical обяви, че планира да

...
Платена поддръжка на Ubuntu 14.04Компанията Canonical обяви, че планира да
Коментари Харесай

Linux новините от последните седмици

Платена поддръжка на Ubuntu 14.04
Компанията Canonical разгласи, че възнамерява да дава разширена, само че платена поддръжка за потребителите на Ubuntu 14.04 LTS, когато дистрибуцията доближи общоприетия 5-годишен период на безвъзмездна поддръжка. Това ще даде опция на предприятията да до продължат работата в Ubuntu 14.04 средата и след месец април 2019 година. След тази дата се приключва излизането на ъпдейти по сигурността. Разширената поддръжка носи името Extended Security Maintenance (ESM) и ще може да се употребява още от 2019 година. Не се споделя, каква ще бъде продължителността на ESM.
Подобренията в Linux Mint
Екипът на Linux Mint разгласява нова информация за идващите версии на дистрибуциите, основани на Ubuntu и Debian. Специалистите са обърнали внимание на новите функционалности и на подобряването на продуктивността. Особено внимание е обърнато на десктоп средата Cinnamon и файловия управител Nemo.
Lubuntu напълно мина към десктоп средата LXQt
Специалистите на Lubuntu възнамеряват да извършат миграция от от LXDE средата към LXQt, която към този момент ще бъде десктоп средата на дистрибуцията по дифолт. Новата Lubuntu 18.10 дистрибуция към този момент ще бъде с LXQt. Всички нови стратегии и помощни принадлежности към този момент ще бъдат насочени към LXQt.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР