Пластмасовите градински мебели са добър избор за терасата или градината

...
Пластмасовите градински мебели са добър избор за терасата или градината
Коментари Харесай

Как се почистват пластмасови градински мебели


Пластмасовите култивиран мебели са добър избор за терасата или градината – те са леки, местят се и се прибират елементарно за зимуване, здрави са и са на налични цени. Поддръжката им също не е изключително сложна, само че в случай че желаете да сте сигурни, че те ще наподобяват в действителност добре още дълго време, наложително би трябвало да ги почиствате по верен метод. Освен настоящата грижа в месеците, в които ги употребявате, добре е да вършиме съществено разчистване на пластмасовите си култивиран мебели и когато ги прибирате наесен и ги вадите още веднъж през пролетта.

Ето няколко специфични съвета за разчистване на пластмасови култивиран мебели, които сигурно ще ви бъдат от изгода.

Какво да не вършиме

Да стартираме с нещата, които не би трябвало да вършиме, когато почиствате пластмасовите култивиран мебели. Важно е да помните, че не трябва да употребявате какъвто и да е тип абразивни четки, гъби или препарати. Те ще надраскат повърхността на мебелите, а в драскотините ще се натрупа нечистотия, която по-късно в никакъв случай няма да можете да изчистите.

Всъщност въобще не е нужно да употребявате скъпи, профилирани препарати за почистването на мебелите. В идващите редове ще Ви разкажем за няколко домашни предписания, с които елементарно можете да почиствате пластмасата.

Снимка: iStock


Домашен препарат за разчистване

Може да Ви се стори необикновено, само че в действителност пластмасовите се почистват доста сполучливо с оцет и сода за самун. Разтворете малко оцет и сода бикарбонат в топла вода, измийте праха от мебелите и ги изтъркайте добре с мека гъба, напоена с разтвора. Накрая, несъмнено, изплакнете.

Универсален почистващ препарат

Ако мебелите не са доста нечисти, можете да ги почистите и с повсеместен почистващ препарат, разперен във вода. Може да употребявате и препарат за съдове. Просто измийте с мека гъба или четка и изплакнете.

Този трик работи най-вече със зелени и бели пластмасови култивиран мебели. Ако са в различен цвят, първо пробвайте на невидимо място (например на дъното на седалката) дали има заплаха препаратът да повреди повърхността.

Снимка: iStock


Водоструйка

Един от най-лесните и бързи способи да премахнете всичката нечистотия, насъбрана по мебелите, е да употребявате водоструйка. За тази цел обаче водоструйката би трябвало да не е доста мощна, а струята да не е доста тънка. Пластмасовите мебели са леки и може да изхвърчат от мощната водна бликам. Така че включете на най-ниската мощ, сложете разпръскващ накрайник и пробвайте деликатно.

Специални препарати

Все отново има някои замърсявания, които няма да можете да почистите по изброените способи. Ако металните елементи са ръждясали, ще би трябвало да употребявате специфичен препарат за наслойка, който не поврежда пластмасата. За някои по-упорити замърсявания може да употребявате обезмаслител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР