Плащането на тол такси за ТИР-ове по второкласните пътища, което

...
Плащането на тол такси за ТИР-ове по второкласните пътища, което
Коментари Харесай

Жителите на Арчар, Ботево и Цар Симеоново настояват за ограничаване на движението на тировете

Плащането на тол такси за ТИР-ове по второкласните пътища, което е в действие от през вчерашния ден - 1 юли, не понижи трафика им по тези прави. Пътят през видинските села Арчар, Ботево и Цар Симеоново води към Дунав мост 2 и продължава да е измежду най-натоварените в страната. Жителите на трите обитаеми места упорстват за ограничение на трафика на тежкотоварни коли. Казват, че пътят не е приспособен да понесе интензивното придвижване на тежкотоварни коли. Често стават и произшествия.

Пътят през Арчар, Ботево и Цар Симеоново е желан за товарните коли към Дунав мост 2, макар че има и различен маршрут, който е първокачествен. Потърпевши са хората.

В Арчар пътят пресича по дължина цялото село.

За да стигнат до този път, водачите минават по различен, през монтанско, който е третокласен и за него и в този момент за тировете не се заплаща. Избират го и тъй като е по-кратък.

Хората упорстват да се ограничи придвижването по второкласния път и нямат очакване, че тол таксите ще понижат трафика.

От Агенция „ Пътна инфраструктура " оповестиха, че следва през идната седмица да бъде издадена заповед за въвеждане на краткотрайната организация за придвижване, с която ще се ограничи прекосяването на транспортни средства над 12 това по третокласния път. Спирането на тежкотоварния трафик по него ще докара да понижаване на придвижването и през обитаемоте места Ботево, Цар Симеоново и Арчар. Целта е повишение на сигурността на придвижване в обитаемоте места, през които минават двете трасета.

Автор: Анжела Каменова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР