Плащането на пенсиите през януари 2023 г. чрез пощенските станции

...
Плащането на пенсиите през януари 2023 г. чрез пощенските станции
Коментари Харесай

НОИ с важна информация за пенсиите, защо се налага промяна

Плащането на пенсиите през януари 2023 година посредством пощенските станции ще стартира на 9 януари (понеделник) и ще завърши на 20 януари (петък), оповестяват от Национален осигурителен институт.

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в интервала от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят, само че когато тези дати са неработни дни, какъвто е казусът със 7.01.2023 година (събота), изплащането стартира при започване на идващия работен ден – 9 януари. То ще се прави съгласно направен график, който ще бъде разгласен във всяка една от пощенските станции.
-->
Преводите на сумите за януарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 9 януари 2023 година

Графикът за всички типове заплащания, осъществявани от Националния застрахователен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е наличен през интернет страницата на института, графа „ Календар на заплащанията “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР