Планираме около 50 000 германци да посетят България през това

...
Планираме около 50 000 германци да посетят България през това
Коментари Харесай

Германци проверяват безопасни ли са курортите ни

Планираме към 50 000 германци да посетят България през това лято. Това сподели пред Българска национална телевизия Диерк Берлингхоф - член на борда на шефовете на чартърна самолетна компания.

„ През май и юни полетите на процедура бяха спрени. В случай, че ползата към България нарасне, ние сме задоволително гъвкави, с цел да реагираме, тъй че да увеличим капациета си за транспорт до 60 000 - 70 000 пасажери ”, добави той.

Берлингхоф и неговите сътрудници от най-големите немски туроперори, туристически сътрудници и чатрърни превозвачи, които са на посещаване в България, се срещнаха със свои сътрудници, с цел да се убедят в качеството на продукта, който страната ни предлага. Срещата, в която взе участие и служебният министър на туризма Стела Балтова, се организира в курорта “Златни пясъци ”. Страната ни дава отговор на всички противоепидемични условия, което подсигурява безвредната отмора на туристите от Германия, безапелационни са представителите на водещите немски туроператорски комании.

Водещите немски туроператорски компании чакат броят на туристите, които ще изберат отмора по българското Черноморие, да доближи 30 до 40 % от равнищата през 2019 година. Тогава близо 770 хиляди германци са посетили страната ни.

Такава намира се организира за първи път и тя е в поддръжка на имиджа на страната ни, а от този имидж се нуждаем най-вече, сподели министърът на туризма Стела Балтова.

“От три седмици усещаме положителен тренд в записванията и считаме, че в оставащата част до края на лятото ще имаме засилена наклонност, посредством и на това събитие ”, съобщи Лука Пиконе Киодо - шеф " Дестинации ” на турореторска компания.

Германският пазар е извънредно значим за туристическия бранш у нас и ние вършим всичко допустимо да притеглим евентуалните туристи, добави министър Балтова. Тя напомни, че България към този момент трайно е в зелената зона на картата на Европа.

“България е една отлична дестинация за здравен туризъм, за СПА туризъм, за балнеология. Това, което за всички е належащо във връзка с нашето възобновяване. Обсъдихме в това число и въпроси, свързани с пенсионните фондове и здравните каси в Германия. Затова, че да вземем за пример, България е надалеч по-конкурентноспособна дестинация от някои други дестинации, с които те работят ”, сподели Балтова.

Това лято в страната ни ще почиват най-вече фамилии с деца от Германия. Всички техни упования във връзка с противоепидемичните ограничения в българските курорти са изпълнени, безапелационни са участниците в срещата.

“Със сигурност фамилии с деца ще бъдат главните туристи, които ще дойдат в България. Българските хотели съответно могат да отговорят на упованията им да предложат вискококачествен артикул. Смятам, че това лято фамилният, не празненство туризмът ще бъде определящ. Засега главната наклонност ще бъде лятна класическа отмора ”, разяснява Лука Пиконе Киодо.

“Ние като представители на самолетните компании, също и сътрудниците туроператори, с огромно наслаждение и установихме, че противоепидемичните ограничения, които се вземат в хотелите, са на нужното равнище и подсигуряват напълно безвредната отмора на нашите клиенти ”, добави Диерк Берлингхоф.

Представилите на едни от най-влиятелните немски туроператори и сътрудници не престават визитата си през днешния ден с посещаване в курорта „ Албена “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР