Планът Решетников се изпълнява, бе категоричен Гърневски. По думите му

...
Планът Решетников се изпълнява, бе категоричен Гърневски. По думите му
Коментари Харесай

От Герб Изреваха: В Страната Тече Опит За Пълзящ Преврат!

Планът Решетников се извършва ", бе безапелационен Гърневски.

По думите му от 30 години в България " не сме имали такава битка с корупцията ", каквато се води от момента на основаването на новата организация и в действие е актуалният закон за противопоставяне. В момента това, което се случва, е че като бумеранг този закон се връща към партията (ГЕРБ, бел.ред.)

Спас Гърневски посочи и това, че откакто е от толкоз време в политиката за първи път от 30 години вижда един висок стандарт, който е натрапен от премиера Борисов - и при най-малката сянка на подозрение се подават оставки. Това е високата летва, вдигната в ГЕРБ, отсече Гърневски.

Насреща обаче Гърневски не вижда това, защото при повдигнати обвинявания депутатът от Българска социалистическа партия Манол Генов е още в Народното събрание и партията, а Елена Йончева е и лидер на листата на социалистите за Европарламента.

Според Спас Гърневски би трябвало да има оставки на всички равнища, в това число и в правосъдната система.

Гърневски загатна имената на Лозан Панов, Корнелия Нинова, Елена Йончева.

На пряк въпрос обаче дали съгласно високите стандарти на партията ГЕРБ в този случай оставка би трябвало да подаде и шефа на Антикорупционната организация Пламен Георгиев, Спас Гърневски не загатна неговото име, а съобщи, че инспекцията би трябвало да завърши, защото всеки е почтен до доказване на противното - при политиците би трябвало обаче да има оставка.

При още един въпрос дали това правила се отнася и за шефа на Върховен касационен съд и шефа на Антикорупцията в оставка, Спас Гърневски уточни, че това се отнася и за магистрати, само че още веднъж не уточни името на Пламен Георгиев или поста му.

Скандалът с имотните покупко-продажби, станал по-известен като " Апартамент гейт ", се развихри в края на март тази година. Тогава стана ясно, че ръководителят на ГЕРБ Цветан Цветанов е направил заменка на два жилището за ново жилище, доплащайки 100 000 лв. от заем и спестявания. По-късно обаче се разбра, че двата жилището са останали благосъстоятелност на компания " Артекс " единствено няколко часа. Веднага по-късно те са били продадени на някогашния IT експерт на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

Няколко дни по-късно Антикорупционният фонд стартира инспекции и на други лица от властта - правосъдния министър Цецка Цачева, депутата Вежди Рашидов, заместник-министъра на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов. Оказа се, че всички те са закупили парцели от компания " Артекс " под пазарната им цена.

Заради абсурда се стигна и до три оставки, като последната от тях беше тази на енергийния зам.-министър Красимир Премянов. От своя страна Цветанов се видя заставен да напусне Народното събрание, а депутатът Даниела Дариткова пое лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ. Днес пъкСтанислав Стоянов постави клетва в Народното събрание, заемайки депутатското място на някогашния партиен ръководител.

Покрай абсурда с министерските жилища се появиха и подозрения, че умишлено са въведени промени в Закона за устройство на територията, с цел да може " Артекс " да стартира градеж на небостъргач в кв. " Лозенец ". По тази причина министър председателят Бойко Борисов изрази подготвеност да вкара контразакон.

От своя страна от компанията обявиха, че всички покупко-продажби са изцяло законни и заплашиха да съдят всички, които ги клеветят. Последва инспекция по случая от страна на ДНСК, при която шефът на дирекцията Иван Несторов съобщи, че небостъргачът " Златен век " е легален, тъй като има законно издадени строителни бумаги. Той уточни, че през август 2018 година основният проектант на София Здравков Здравков е удължил периода на разрешението му.

По думи на основния Здравков обаче постройката е изгубила право на градеж с всичките удължавания.

На 9 април 2019 година депутатът и някогашен министър на стопанската система още веднъж подаде заявление за оставка от 44-то национално заседание. Часове по-рано от пресцентъра на ГЕРБ оповестиха за оставката на кмета на Созопол Панайот Рейзи. Два часа по-късно той отхвърли да е подавал оставката си като кмет, а удостовери единствено за оставка от партията ГЕРБ.

Малко по-късно, същия ден - 9 април, пристигна известието за оставката на Томи Николов, заместител регионален шеф на област София. Тя също е била подадена след диалог с премиера Бойко Борисов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР