Планът на правителството на Обединеното кралство да депортира лица, търсещи

...
Планът на правителството на Обединеното кралство да депортира лица, търсещи
Коментари Харесай

Планът на Обединеното кралство за Руанда е „фундаментално несъвместим“ със задълженията за права

Планът на държавното управление на Обединеното кралство да депортира лица, търсещи леговище в Руанда, опонира на отговорностите на страната за правата на индивида и може да наруши интернационалното право, съгласно парламентарен отчет.

Депутати от междупартийната Съвместна комисия по правата на индивида на Народното събрание обявиха в разобличителен отчет от 52 страници, оповестен в понеделник, че законодателството на държавното управление за възкръсване на проекта за депортиране е „ несъвместимо с интернационалните отговорности на Обединеното кралство “.

Законопроектът, който бързо минава през Народното събрание, има за цел да противодейства на решение на Върховния съд от ноември, което откри, че Руанда не е безвредна страна, в която хората, търсещи леговище в Обединеното кралство, могат да бъдат наложително отстранени.

Законодателството гласи, че Руанда е безвредна страна и всеки, изпратен там от държавното управление на Обединеното кралство, няма да бъде още веднъж преместен в друга несигурна страна. В парламе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР