План за действие за превръщане на София в зелен град

...
План за действие за превръщане на София в зелен град
Коментари Харесай

Европейската банка за възстановяване и развитие финансира план София да стане зелен град

План за деяние за преобразяване на София в зелен град ще бъде подготвян в границите на една година и ще бъде подготвен през юни 2019 година Проектът се финансира от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) и е част от рамкова самодейност " Зелени градове ".

Документът ще предложи интегриран метод за стабилно екологично развиване, както и планове за реализация през идващите 5 години, стана ясно на първата среща за началото на плана.

Утвърдени консултанти в устойчивото градско развиване ARUP и консултантската компания Pricewaterhouse Coopers (PwC) са ангажирани с правенето на проекта.

" За София това е опция да почерпим сериозен опит и нови хрумвания за развиване, които да създадат града още по-зелен ", сподели зам.-кметът по околна среда на Столичната община Йоана Христова. Столична община е първата в България, която се включва в самодейността " Зелени градове ".

Инициативата е подкрепила редица други градове по света в дефинирането на задачите и средствата за екологичното им развиване. Столична община се причисли към самодейността с решение на Столичния общински съвет от края на януари тази година.

Проектът включва няколко стъпки: разбор на положението на околната среда в София и извеждане на няколко предпочитани области, за които има потребност от най-вече действия в посока екологизиране като понижаване на нездравословните излъчвания, по-добра енергийната успеваемост, възстановяване на достъпа до зелени пространства. Друг акцент ще бъде дефиниране на съответни дейности за оправянето с провокациите, които да подсигуряват, че проектът може да се осъществя на процедура. За всяко от дейностите ще се дефинират и вероятните източници на финансиране.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР