Пламена Цветанова подаде оставка от поста заместник главен прокурор, съобщава

...
Пламена Цветанова подаде оставка от поста заместник главен прокурор, съобщава
Коментари Харесай

Заместничката на Гешев Пламена Цветанова подаде оставка

Пламена Цветанова подаде оставка от поста заместител основен прокурор, оповестява. Цветанова беше член на Висш съдебен съвет и стана зам. основен прокурор след избора на Иван Гешев по негово предложение.

Президентът Румен Радев подписа на 15 юни указа, с който освободи Иван Гешев от длъжността основен прокурор на Република България .

Дотук се стигна, откакто на 12 юни Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) гласоподава да освободи предсрочно от служба основния прокурор Иван Гешев по предложение, направено от четирима членове на Прокурорската гилдия поради изявление, което накърнява престижа на правосъдната власт. Това стана с поддръжката на 16 членове на съвета, срещу гласоподаваха четирима.

Гласуването се организира в отсъствието на основния прокурор .

След вота Висш съдебен съвет изпрати предлагането за освобождение на Гешев от поста на президента. На идващия ден от прессекретариата оповестиха, че предложението е заведено в деловодството на Администрацията на президента и се преглежда.

В коментар във фейсбук Иван Гешев съобщи, че борбата за правдивост не е единствено персонално негова, само че на целия български народ. 

„ Няма по-важно нещо на света от истината. Справедливостта е резултат от истината. Дали тези „ политици ”, които изкривиха истината и незаслужено ме отстраниха поради думите „ политически отпадък, оправдавам се за израза ” - дали по този метод ще реализиран утвърждението на хората “, написа Гешев. 

„ Дали безогледното занемаряване на фундаментални правни правила и зачеркването на жизненоважни правила като демокрацията и справедливостта ще бъде възприето от народа за обикновено “, добави той. 

„ В името на Отечеството тази битка продължава “, уточни Иван Гешев. 

Иван Гешев встъпи в служба като основен прокурор при започване на 2020 година Неговият мандат е седемгодишен .

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР