Плажовете се претъпкаха, шезлонги и чадъри не стигат, има ли

...
Плажовете се претъпкаха, шезлонги и чадъри не стигат, има ли
Коментари Харесай

Има ли правостоящи туристи на плажа?

Плажовете се претъпкаха, шезлонги и чадъри не стигат, има ли правостоящи туристи и по какъв начин ще се реши въпросът с неналичието на паркоместа в курортите?

На тези въпроси отговори министърът на туризма Стела Балтова в студиото на Нова тв.

Предстои доста сериозен разбор и за идващия сезон би трябвало да се намерения по какъв начин да има повече паркоместа, сподели Балтова. Тя изясни, че преди доста от туристите са дошли със самолети, по тази причина не им трябваха паркинги. Но в този момент към този момент е друго.

Балтова уточни, че тази година делът на българите е доста по-голям по отношение на чужденците.

Може да се намерения за построяването на паркинги на по няколко етажа, както и да се намерения за нов метод за ръководство на плажовете. Това значи да се урегулира мястото на самия плаж, където се настаняват хората. Освен това не всички хотели отвориха през тази година, тъй че следващата година може да чакаме още по-голяма натовареност, сподели Балтова.

2021 година стартира доста мъчно, само че България беше в зелена зона доста дълго време. Туризмът и в Испания, и в Гърция беше в черевна зона, само че продължи да се развива. Сезонът у нас продължи удобно, ще продължи и през август, и през септември, предвижда Балтова.

Тя уточни, че поради увеличените случаи на коронавирус, от предходната седмица са почнали доста дейни инспекции. В карантинните хотели към този момент има настанени, това става с прекопъка от РЗИ. Те би трябвало да дават точни инструкции, тъй като там не одобряват който е решил да отиде. Престоят в хотела е за сметка на екскурзианта. Единият от хотелите е в Албена, а другият - в Несебър. Над 140 места има сега на северното и на южното Черноморие, сподели Балтова.

Вече започнахме да преговаряме и със зимните курорти за такива карантинни хотели, добави тя.

За слагането на стикер " 100% имунизиран личен състав " - взехме решение за слагането му с министерството на опазването на здравето. Има доста хотели с имунизиран личен състав, уточни още министърът на туризма.

Трябва незабавно да се гласоподава актуализацията на бюджета, с цел да се види какви пари за помощи ще има за бизнеса. Ако това не се случи - няма да има подкрепяне, сподели Балтова. Ситуацията е в действителност незабавна, хората, които са виновни, би трябвало да го създадат, прикани Балтова.

В оперативния проект против коронавирус, създаден от Министерство на здравеопазването, няма обстановка, в която бизнесът се затваря, уточни Балтова.

Ако 100% е имунизиран личният състав и посетителите - също, няма да се затваря заведението.

Хората, които са отпътували за чужбина, когато избрана страна е била в зелена зона, а по време на престоя им тя се е трансформирала в алена, когато се върнат, ще имат право на безвъзмезден антигенен тест у нас, сподели Балтова. И посочи, че става въпрос единствено за проведени туристи.

Сезонът е относително добър, сполучлив по отношение на миналата година. Общият брой на посегигелите от май до първите дни на юни е 2,6 млн., от които 1,7 млн. са българи. Другите са от Полша, Румъния, Украйна.

Много положителни условия има във Велинград, Сандански, Банско, сподели още Балтова.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР