Плажовете на Одеса са обявени за негодни за къпане поради

...
Плажовете на Одеса са обявени за негодни за къпане поради
Коментари Харесай

Властите в Одеса забраниха къпането на градските плажове заради замърсяване на водата

Плажовете на Одеса са оповестени за негодни за къпане заради доста утежняване на качеството на водата , което основава заплаха за здравето, заяви градският съвет в формалния си телеграфен канал " Одеса публично ", съобщи ТАСС.

" Плажовете на Одеса са приети за негодни за къпане заради доста утежняване на качеството на водата в откритите водни обекти ( море , устие ) и действителна заплаха за здравето на популацията на Одеса. Къпането на плажовете на град Одеса е неразрешено ", се споделя в известието.

Съобщава се, че това решение е взето на изключително съвещание на Комисията по техногенна и екологична сигурност и изключителни обстановки към Изпълнителния комитет на Одеския градски съвет. На собствен ред Одеската регионална военна администрация (ОВА) означи, че не се предлага и разходка по крайбрежието и лов на риба. Украинските медии разгласиха фотоси на появили се по улиците на града плакати, информиращи за възбраната за къпане.

По-рано Олег Кипер, шеф на Одеската ОВА, съобщи, че управляващите предлагат да не се посещават морските крайбрежия и плажове заради замърсяването на акваторията на Черно море в района. Градските управляващи оповестиха, че в морската вода наоколо до брега са открити патогенни микроорганизми, само че отхвърлиха там да е открит извършител на холера.

През последните дни управляващите в Одеса и локалните медии оповестиха, че морето носи отпадъци от регионите, попаднали в зоната на наводненията след скъсването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР