Пиян шофьор си обвинителен акт по бързо производство, след като

...
Пиян шофьор си обвинителен акт по бързо производство, след като
Коментари Харесай

Пиян подкупва катаджии с кюлче злато

Пиян водач си обвинителен акт по бързо произвеждане, откакто се опита да подкупи катаджиите в Пловдив не с пари, а с кюлче злато. На 7 октомври 59-годишният мъж направил опит да омилостиви служителите на реда с кюлче „ Св. Николай Чудотворец “, в защитна капсула, ведно със документ за достоверността и подаръчна кутийка, на стойност 99,90 лв., оповестиха от обвиняването.

Мъжът бил добре почерпен - имал 2,27 промила алкохол в кръвта му. Аудито разум било спряно от автопатрул на Трето районно управление (на МВР) малко след 20:30 ч. на ул. „ Васил Левски “. Когато нахиленият мъж слязъл от колата, не можел да държи права линия, мъчно стоял прав и се подпирал се на вратата на колата, с цел да не падне.

Полицаите го попитали дали е използвал алкохол, като той в началото мълчал, а по-късно декларирал, че бил изпил една бутилка водка.

За да не му бъде формиран акт по Закона за придвижване по пътищата и да не бъде тестван с техническо средство „ Алкотест Дрегер “, обвиненият в началото предложил „ доста пари “ на полицейските чиновници, с цел да го пуснат да си върви.

След като схванал, че дейностите по инспекцията им не престават, той отишъл до автомобила си и взел квадратна кутийка, съдържаща златно кюлче „ Св. Николай Чудотворец “. Той се върнал при служителите на реда и им споделил: „ Момчета, това злато ще ви го дам, в случай че би трябвало и пари ще ви дам, с цел да ме пуснете да си отивам “.

Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели оферти подарък и уведомили неотложно дежурния проверяващ служител на реда. Обвиняемият бил арестуван, като му е бил формиран акт и при осъществена химическа експертиза е открито, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол.

Бързото произвеждане е импортирано за разглеждане в Окръжен съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР