[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗастаряващата работна сила идва41% от работодателите в

...
[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗастаряващата работна сила идва41% от работодателите в
Коментари Харесай

4+1 | За живота на един руски шпионин в Естония, защо трябва да намалим децибелите и още

[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Застаряващата работна мощ идва

41% от работодателите в Съединени американски щати се опасяват от последствията от застаряването на работната ръка. Старите служащи се свързват с концепция за неумение за смяна и допустима причина фирмите да пропуснат идната вълна от нововъведения и да изостанат в развиването си. Демографската действителност на Запад обаче е такава, че фирмите би трябвало да се научат да ценят по-старите си служащи и да им дават благоприятни условия за развиване. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Защо би трябвало да понижим децибелите
Всекидневният ни живот е все по-звуково нечист. Постоянната дисхармония от коли, шумни действия и липса на образование на хората към нас се оказва нездравословна - за сърцето, за дробовете и за психическото ни здраве. Това, което вършим в отговор, обаче е да сложим слушалки, да надуем музиката или обичан подкаст и да се изолираме от света. И двете крайности са егоистични - в единия вид другите шумят, без да им пука, в другия се изолираме напълно от света и хората към нас. Необходимо е всички малко да понижат децибелите. Прочетете повече тук.

Открито е сладководно море под океана
Преди хиляди години по-голямата част от земната повърхнина е била покрита от ледници. С отдръпването им и прииждането на моретата, огромни количества сладководна вода са били хванати в капан под морското дъно. Учени са разкрили великански сходен контейнер от съвсем питейна вода наоколо до американските крайбрежия на Атлантическия океан. Тази прясна вода може да се окаже значим запас относително скоро. Прочетете повече тук.

Световният спор за данните
На срещата на Г-20 в края на тази седмица ще бъде разискван и интернационалният режим на данните и дали подобен би трябвало да съществува. Правителства и компании по целия свят имат разнообразни разбирания за ролята на гигантския размер данни, които глобализираната цифрова стопанска система създава. Кой ги има - потребителите, фирмите, държавните управления, никой? Кой има право да ги употребява - би трябвало ли да ограничим Китай от международния размер на данни? Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

За живота на един съветски разузнавач

Денис Мецавас се трансформира в знак на сполучливо интегрирания в Естония руснак. Той е демократичен, дефинира се като естонец, става член от офицерския корпус на естонската войска и се трансформира в едно от основните обществени лица на армията. От 2007 година обаче Мецавас става разузнавач за съветското ГРУ - посредством изнудване, закани към фамилията му и други " куки ". Тази година Мецавас беше наказан на 15 години затвор за измяна. Можете да слушате изявление с него, както и да прочетете повече за това по какъв начин се вербува един съветски разузнавач тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР