Писмото за намерение, внесено в парламента с покана към останалите

...
Писмото за намерение, внесено в парламента с покана към останалите
Коментари Харесай

Не трябва да се правят парламентарни експерименти с Конституцията, категоричен е Еленко Божков

Писмото за желание, импортирано в Народното събрание с покана към останалите политически сили (за разработване на нова Конституция – б.р.) е едно недоносче и единствено си представям по какъв начин би реагирал Гиньо Ганев или Петър Дертлиев на това нещо, което някои се пробват да наречат план за Конституция. Това разяснява пред БНР Еленко Божков, който бе народен представител в VII-ото Велико национално заседание, а понастоящем енергиен специалист и интензивно протестиращ.

„ Така се получи, че тогавашната Конституция бе припозната и подписана от 103-ма от депутатите на Съюз на демократичните сили, който имаше 144 депутати ", напомни той, до момента в който други подхванали гладна стачка. „ А в този момент споделят, че са способствали с гладната стачка за по-бързото приемане на Конституцията “, означи Божков.

Според него не би трябвало да се дава опция за „ опити от вида дали 120 депутати ще поддържат това създание (идеята за нова Конституция – б.р.) и ще го внесат в деловодството на Народното събрание “. И дали след това 160 души ще решат да се свика Велико национално заседание.

„ Оставката на Бойко Борисов би трябвало да бъде реалност доста преди този момент. Както и на основния прокурор Иван Гешев. Това би трябвало да се случи надалеч преди да се опитва с тези 120 подписа, 160 гласа и така нататък “, сподели още Еленко Божков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР