Писателят Христо Карастоянов си отиде, съобщиха негови приятели. Карастоянов е

...
Писателят Христо Карастоянов си отиде, съобщиха негови приятели. Карастоянов е
Коментари Харесай

Скръбна вест разплака България: Внезапно почина големият писател Христо Карастоянов

Писателят Христо Карастоянов си отиде, оповестиха негови другари. Карастоянов е роден в Тополовград през 1950 година, дълги години работи в Ямбол, където е бил драматург и шеф на театъра.
Много другарства го свързват с Хасково. Доста години той бе колумнист в хасковския вестник „ Новинар юг ”. Рубриката му „ Снесени от вихъра ” се радваше на голям читателски интерес.
Той е сътрудничил и на други медии. Първата му обява във вестник е подигравка. Първата му книга се споделя „ Пропукан асфалт “ и е издадена през 1981 година. Следват доста други, за които е отличен с награди. Последната му книга „ Петият вагон и други истории ” излезе от щемпел предходната Карастоянов е създател на повече от 30 значими романа и сборника с разкази.
Романът на Христо Карастоянов „ Една и съща нощ “, отдаден на Гео Милев, е отбелязван от критиците като една от най-важните български книги на отминалото десетилетие. За нея той получава и няколко огромни литературни награди, а Иван Добчев слага по нея спектакъла „ Гео “ на сцената на Народния спектакъл, написа Флагман.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР