Писането на текст със смартфон се превърна в ежедневие за

...
Писането на текст със смартфон се превърна в ежедневие за
Коментари Харесай

Как да активираме хаптича обратна връзка за iPhone

Писането на текст със смарт телефон се трансформира в всекидневие за доста хора. За не дребна част от тях обаче това не е най-удобното деяние с телефона им.

Една от аргументите е, че диспеят не дава същото чувство за взаимоотношение с бутоните като елементарна клавиатура. В опит да дадат малко по-добра противоположна връзка на потребителите, производителите от години оферират така наречен " хаптична противоположна връзка ".

Тя употребява мотора за осцилация в телефона, с цел да издава къси трептения при вписване на сполучливо натиснат виртуален бутон на екрана. Това улеснява потребителя в писането и му дава чувство за физически контакт с копчетата.

Функцията я има на всички места, в това число и в iPhone. Но до момента в който при множеството Android смарт телефони е задействана по дифолт, при iPhone това не е по този начин. Функцията би трябвало да се включи в допълнение от потребителя, отбелязва CNET.

Това е доста елементарно, като става от главното меню с настройки на iPhone. Трябва да се отиде в менюто Sounds & Haptics и да се избере секцията Keyboard Feedback.

След това би трябвало да се задейства опцията Haptic. Тя може да е включена и без функционалността за аудио тон при натискане на бутон. Така устройството ще работи по-дискретно, без да притегля вниманието на близките, че потребителят написа, само че вместо това ще му дава физическа противоположна връзка.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР