Пиршество за ценителите на музиката, продължило близо 2 часа и

...
Пиршество за ценителите на музиката, продължило близо 2 часа и
Коментари Харесай

Стив Вай и триглавата Hidra разтърсиха София!

Пиршество за ценителите на музиката, траяло близо 2 часа и половина! Легендарният китарист Стив Вай изнесе  великолепен концерт в зала 3 на НДК в столицата. Препълнената зала видя и усети изцяло своите огромни упования.

Меломаните имаха още веднъж среща с един от най-знаменитите рок китаристи на всички времена, която се състоя още веднъж в НДК, 18 години по-късно.
-->
За чудесното шоу голямо значение имаше и съвършеният тон и звучност на залата. Поредното доказателство, че НДК е абсолютният номер едно за сходни събития у нас!

Стив Вай показа няколко песни и от новия си албум Inviolate, одобряван доста добре от почитателите по целия свят.

Заедно с тях звучаха и паметни шлагери от албумите на Вай през годините. Имаше познатия флирт с китарата и неповторимите звуци, имаше тежък рок, прогресив, блус и неизменимите нюанси от работата на Вай с Франк Заппа. 

Изобщо -пълният коктейл от музикалното въображение и гения на Вай бяха налице. Кулминацията на шоуто беше осъществяването на китарата с три грифа Hidra, която почитателите чакаха с неспокойствие.

Напълно съгласно упованията, групата на Стив Вай бе от съвършени музиканти. Организатор на шоуто в София бе  Blue Hills Events.

Турнето на Вай и групата му започна 24 март в Лисабон, като  след България ще мине още през Турция, Гърция, Румъния, Чехия, Полша, Латвия и Естония и Финландия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР