Пирогов се вдигна на протест. Лекари от спешната болница излязоха

...
Пирогов се вдигна на протест. Лекари от спешната болница излязоха
Коментари Харесай

Пирогов се вдигна. Протести!

" Пирогов " се подвигна на митинг. Лекари от незабавната болница излязоха на 10-минутен митинг след освобождението на шефа проф. Иван Поромански като упорстват да им бъде обяснено за какво е заменено управлението на лечебното заведение.

Според протестиращите болничното заведение няма устойчиво управление към този момент дълго време. Те желаеха да бъдат “оставени да работят на мира ” и обявиха, че обвиняванията към Поромански са несъстоятелни.

Работещите в незабавната болница не утвърждават метода, по който става промяната на управлението, тъй като никой не е обяснил по какви аргументи се случва. Те се оплакаха, че здравният министър Асена Сербезова до момента не е пристигнала нито един път да чуе проблемите им. Заради " странни кадрови решения и забавени заплащания " протестиращите са изпратили писмо до премиера.

Миналата седмица шефът на най-голямата незабавна болница у нас беше уволнен със заповед на професор Сербезова след осъществени инспекции. Липса на правила за погасяване на отговорностите, саботиране на вписването на Съвета на шефовете и пропуснати изгоди от изнесена инсталация са открили инспекциите на здравното министерство.

Новият краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на " Пирогов " е доктор Валентин Димитров, който до момента беше самостоятелен член на борда на болничното заведение, назначен от проф. Костадин Ангелов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР