Пирин привлече Янко Георгиев и удължи договора на Марио Кирев

...
Пирин привлече Янко Георгиев и удължи договора на Марио Кирев
Коментари Харесай

Пирин представи двама вратари накуп

Пирин притегли Янко Георгиев и удължи контракта на Марио Кирев

ФК Пирин подписа контракт до края на сегашния сезон с вратаря Янко Георгиев. За последно Георгиев бе част от тима на Царско село, с чийто екип през този сезон изигра 19 мача като титуляр. Георгиев е също по този начин някогашен вратар на Ботев (Пд), Септември (София), Нефтохимик, Поморие и Черноморец (Бургас).

Договорът на Марио Кирев, който се причисли към Пирин в края на предходната година бе продължен и стражът ще остане в Благоевград най-малко до края на сезона. Кирев ще оказва помощ при подготовката на вратарите в детско-юношеската школа на отбора, защото разполага и с треньорски лиценз В на УЕФА.

„ Много съм удовлетворен от това, че ФК Пирин притегли Янко Георгиев и удължи контракта на Марио Кирев. Това са двама вратари в отлична възраст за футбол като за своя пост. Разполагат с доста опит, с доста мачове зад тила си, както в България, по този начин и в чужбина. Радвам се, че те ще пазят цветовете на Пирин, че ще упражняват дружно. Виждам, че ще има добра конкуренция сред тях, което ме радва. Спокоен съм за бъдещето на този пост в нашия тим “, съобщи пред треньорът на вратарите Мирослав Митев.

„ Изключително съм благополучен от обстоятелството, че подписах контракт с Пирин. Това е прославен клуб с обичаи. Разговаряхме с управлението на клуба и с треньора на вратарите, след което се разбрахме да мина в Пирин. Надявам се, че нещата през пролетния дял ще се случат добре за нас в шампионата. Ще имам отлична конкуренция в лицето на Марио Кирев, ще работя с умел треньор като Миро Митев “, съобщи Янко Георгиев.

„ Вече трети месец съм в Пирин. Радвам се, че клубът ми възобнови контракта, веселя се, че ще работя с човек като Янко, който одобрявам като вратар още преди да се срещнем. Ще има конкуренция, която ще подвига равнището и на двамата. Желанието ми е да работя и с младите вратари от школата, защото имам и нужния треньорски лиценз и считам, че мога да бъда потребен на Пирин и в това отношение “ сподели Марио Кирев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР