Пим Вербеек, който изведе Австралия до класиране за Мондиала през

...
Пим Вербеек, който изведе Австралия до класиране за Мондиала през
Коментари Харесай

Почина легендарен холандски треньор

Пим Вербеек, който изведе Австралия до класиране за Мондиала през 2010, умря от рак на 63-годишна възраст, оповестиха холандските медии.

Вербеек, който прекара цялата си професионална кариера като футболист в Спарта Ротердам преди да се откаже на 25-годишна възраст, бе ментор и на Южна Корея и Оман и помощник на корейците на Световното през 2002, когато отборът доближи полуфиналите, и на Мондиала през 2006.

Вербеек застана отпред на „ озитата “ през 2007, единствено седмици преди началото на квалификациите за Световното състезание, откакто Дик Адвокаат, който към този момент бе подписал да националния тим, избра да поеме съветския гранд Зенит Санкт Петербург. Гуус Хидинк, който бе селекционер на Южна Корея през 2002, предложи Вербеек, който изведе Австралия до Мондиала в Южна Африка през 2010.

Те изгубиха откриващия си дуел от Германия 0:4, само че приключиха наедно с Гана 1:1 и надиграха Сърбия с 2:1, като отпаднаха от по-нататъшно присъединяване в елиминациите поради по-слаба голова разлика от ганайците.

Той прекара три сезона като старши треньор на Мароко до 23 година, преди да поеме Оман през 2016, извеждайки ги за първи път в тяхната история до осминафиналите за Купата на Азия, където те отстъпиха на Иран. В края на конкуренцията той разгласи своето отдръпване, заявявайки, че това ще е последната му треньоска специалност във футбола. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР