Пилотът от Световния автомобилен рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала има

...
Пилотът от Световния автомобилен рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала има
Коментари Харесай

Латвала с проблеми с данъчните власти във Финландия

Пилотът от Световния авто рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала има проблеми с данъчните управляващи в родна Финландия.

35-годишният Латвала, който има 18 победи в кариерата си в WRC, е с иззето и запорирано имущество поради обвиняване за неплатени налози.

" Да, това е по този начин. Конфискуваха ми няколко автомобила и недвижимо имущество. Решението беше изненадващо за мен и съм комплициран. Доколкото разбрах, това е нормална процедура в такива обстановки ", разяснява някогашният водач на " Тойота ", който е троент международен вицешампион през 2010, 2014 и 2015 година.

Властите във Финландия настояват, че Латвала дължи данъци в размер на 5-6 милиона евро за интервала след 2014 и 2015 година.

Автомобилният играч се реалокира да живее в Монако през 2009 година, само че данъчните считат, че той прекарва повече време в родината си.
Латвала апелира глобата.

" Данъчните пресмятат по лично убеждение, че това са мои отговорности. Въпреки че апелирам, аз заплатих налозите си, с цел да покажа желанието ми да спомагам по случая. Именно по тази причина решението да бъдат иззети мои движимости е изненадващо за мен ", сподели Латвала.

Финландецът през предишния сезон кара за " Тойота " и проработи сред 1 и 1.5 милиона евро без бонусите. През актуалната акция той записа две участия за японския тим, само че по-късно беше освободен и си търси нов екип.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР