Пилотът от Формула 1 Себастиан Фетел даде знак, че може

...
Пилотът от Формула 1 Себастиан Фетел даде знак, че може
Коментари Харесай

Фетел пред нов договор с Ферари

Пилотът от Формула 1 Себастиан Фетел даде знак, че може да подпише нов контракт с Ферари преди сезонът вероятно да бъде стартиран, откакто бе спрян поради пандемията от ковид, написа БГНЕС.

Договорът на четирикратния международен първенец във Формула 1 изтича в края на сезона, само че той е податлив да остане при „ черните кончета “. Тимът към този момент съобщи, че Фетел остава техен първи избор за сътрудник на младия монегаск Шарл Льоклер, само че съгласно италианските медии Ферари желае отговор от водача до края на април, с цел да подсигурява, че ще има към момента евентуални заместници на германеца при положение, че той реши да не преподписва.

„ Мисля, че едно от основните неща за всички сега, без значение дали става въпрос за спорт или не, е да останем търпеливи. Това явно зависи от това по кое време ще бъде първото ни съревнование и има огромни шансове да вземе решение преди него…защото сега изгледите са, че няма да стартираме сезона преди юни или даже юли “, стартира той пред публицистите в конферентен диалог. Германският водач отхвърли да отговори на въпрос обвързван с договора и дали той ще бъде единствено за една година, имайки поради, че огромните промени в правилника през 2021 бяха отсрочени за 2022.

„ Смятам, че каквато и да е договорката, тя ще зависи от това какъв брой комфортно се усещаме аз и отборът с нея. Така че, във връзка с дълготрайност, нямам визия “. Пет от седемте основани във Англия тима от Ф1 освободиха личните състави си в отговор на здравната рецесия, като водачите понижиха и заплатите си. „ Очевидно, за момента не знаем по какъв начин тъкмо ще наподобява сезонът и по кое време ще стартира, и какъв брой надпревари ще има. Но решения по отношение на това остават сред мен и отбора – постоянно е било по този начин и в този момент няма да направи изключение “.

Германецът добави, че даже шампионатът да бъде с 10 надпревари от вероятни 22, то той отново ще бъде годен. „ Сезонът си е сезон, без значение дали има 10, 15, 20 или 25 надпревари. Отново би трябвало да си най-постоянен, с цел да спечелиш. Когато има по-малко надпревари, всяко едно придобива още по-голяма значителност и тежест, само че в края на акцията, купата си е купа. Десет надпревари ще бъдат задоволителни за един годен сезон “, приключи Фетел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР