Пилешкото месо е особено популярно сред фитнес ентусиастите, защото е

...
Пилешкото месо е особено популярно сред фитнес ентусиастите, защото е
Коментари Харесай

Колко протеин има в пилето?

Пилешкото месо е изключително известно измежду фитнес запалянковците, тъй като е превъзходен източник на протеин.

То се предлага на разнообразни елементи, в това число пилешки гърди, трътки, пилешки крилца и бутчета. Всяка от тях съдържа друго количество протеин, мазнини и калории.

Пилешки гърди: 54 g протеин

172 g пилешки гърди съдържат 54 g протеин. Това е равно на 31 g протеин за 100 g.

Пилешките гърди имат 284 калории или 165 калории за 100 g. 80% от калориите идват от протеин, а останалите 20% от мазнини.

Пилешките гърди са изключително известни измежду културисти и тези, които желаят да отслабнат. Високото наличие на протеин и ниското наличие на калории, което значи, че можете да консумирате повече, без да се притеснявате за количеството на калориите в пилешкото.

Пилешки трътки: 13.5 g протеин

 Калории в пилешките трътки

52 g пилешки трътки съдържат 13.5 g протеин. Това е равно на 26 g протеин за 100 g.

Пилешките трътки имат 109 калории за една трътка или 209 калории за 100 g. 53% от калориите идват от протеин, а останалите 47% от мазнини.

Пилешки бутчета: 12.4 g протеин

 Протеин в пилешките бутчета

44 g пилешки бутчета съдържат 12.4 g протеин. Това е равно на 28.3 g протеин за 100 g.

Пилешки бутчета имат 76 калории за едно бутче или 172 калории за 100 g. 70% от калориите идват от протеин, а останалите 30% идват от мазнини.

Повечето хора ядат бутчетата с кожата. Пилешки бутчета с кожата има 112 калории, като 53% от калориите идват от протеин и 47% от мазнини.

Пилешки крилца: 6.4 g протеин

 Протеини и калории в пилешките крилца

21 g пилешко крилце без кожа има 6.4 g протеин. Това е равно на 30.5 g протеин за 100 g.

Пилешките крилца имат 42 калории за едно крило или 203 калории за 100 g. 64% от калориите идват от протеин, а останалите 36% от мазнини.

Повечето хора ядат и пилешките крилца с кожата. Пилешките крилца с кожа съдържат 99 калории, като 39% от калориите идват от протеин и 61% от мазнини.

Кой част на пилето да ядем за оптималната изгода?

 Пилешките гърди са с най-вече протеини

Частта на пилето, която би трябвало да ядете, зависи от вашите цели. Пилешките гърди са най-крехката част от пилето. Това значи, че имат минимум калории, само че най-вече протеин. Те са съвършен избор за хора, които желаят да отслабнат, да поддържат мускулна маса и да подобрят възобновяване.

Ако задачата ви е да изградите мускулна маса или да увеличите тежестта си, ще би трябвало да приемате повече калории, в сравнение с тялото ви изгаря всекидневно. Хората, които попадат в тази група, могат да се възползват от консумирането на по-мазнините елементи на пилето като трътката, бутчето или крилата, защото те съдържат повече калории.

Хората, които желаят да поддържат мускулната си маса или да подобрят възобновяване, могат да се възползват от консумирането на гърдите. Те съдържат най-вече протеин, което е най-важния фактор при избора на пиле.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР