Пикът на грипа се очаква през февруари, каза той“Предишното редовно

...
Пикът на грипа се очаква през февруари, каза той“Предишното редовно
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Ковид-19 в момента няма нищо общо с вируса от преди две години

Пикът на грипа се чака през февруари, сподели той

“Предишното постоянно държавно управление на кабинета Петков разпореди на група положителни епидемиолози от Пловдив, измежду които и ръководителката на катедрата проф. Ани Кеворкян, да проучва смъртността от COVID-19. Оказа се 860 000 години изгубен живот. Това е изгубеният живот на хората, умряли от Коронавирус ”, съобщи проф. Тодор Кантарджиев в предаването “120 минути ” по.

Според него цивилизованите страни би трябвало да си извадят изводите, че здравните системи са били доста не готови.

“Вариантът, който сега е в Китай, и в Европа - Омикрон, няма нищо общо като вирулентност, като смъртност извършител, каквото беше преди две години. Още преди три години споделих, че еволюцията на вируса е такава, че да може по-лесно да се популяризира и по-леко да се прекарва. Философията на вируса е не да убива, а да се популяризират на човек на човек. По начало още преди три години знаехме, че това е вирус, който относително постоянно мутира ”, добави Кантарджиев.

Той е безапелационен, че от една година цялата законодателна активност на държавното управление е да лишава министъра на опазването на здравето от опция да реагира на остри обстановки, да закупува реактиви, лекарства, да заплаща на хората, работещи в епидемиологична конюнктура.

“От 30 години приказвам на студентите в моите лекции - изписвайте български медикаменти, с цел да запазвате работните места в страната. От най-големият експортьор на антибиотици, ние станахме вносител на антибиотици. Доста от субстанциите се вършат в Индия и в Китай. Според мен се спекулира с дефицита на медикаменти ”, сподели Кантарджиев.

По думите му се медикаменти се крият и се задържат, с цел да бъдат реекспортирани.

“Пикът на грипа се чака през февруари, само че в този момент стартира епидемиологичното разпространяване на грипните вируси ”, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР