Пигментните петна са неопасно състояние на кожата, при което на

...
Пигментните петна са неопасно състояние на кожата, при което на
Коментари Харесай

Хиперпигментацията - защо се появява, как се премахва

Пигментните петна са неопасно положение на кожата, при което на някои сектори се появява доста по-тъмно оцветяване. Причината е в разстройването на производството на меланин - веществото, което дава отговор за равномерното оцветяване на кожата ни.

Причините за появяването на пигментни петна към този момент са от дълго време изяснени. Основните са три - прекалено излагане на слънце без слънцезащитен крем, хормонални промени при бременност и менопауза, инфектиране на кожата (акне).

Можем ли да предотвратим хиперпигментацията

 iStock/Getty Images

Не можем да реализираме 100% гаранция, че в никакъв случай няма да ни се образуват пигментни петна, най-малкото тъй като не можем да влияем на хормоните си. Но можем съществено да понижим риска за появяването им, като използваме подробно и през цялата година слънцезащитен крем за лицето. Така, даже да имаме пигментни петна по други аргументи, няма да им разрешаваме да се утежняват от слънчевите лъчи.

Ежедневното разчистване на кожата, отводът от цигари и недоспиване, както и уравновесеният хранителен режим са също измежду гарантите, че кожата ни ще е в оптимално положение.

И тогава, в случай че въпреки всичко се появи хиперпигментация, ще знаем, че сме създали всичко допустимо, с цел да я предотвратим.

Как се третират пигментните петна

 NIVEA

Откриването на вълшебни съставки срещу пигментни петна не е лесна задача. NIVEA да вземем за пример са проучили над 50 хиляди вероятни дейни съставки, които могат да повлияят върху меланина в клетките. Отнело им е над 10 години научна работа, с цел да доближат до молекула с номер 630, най-успешната при балансиране на производството на пигментация и затова и за понижаване на тъмните петна по кожата.

Така се ражда - серия артикули за отнасяне на пигментни петна, която включва серум, дневен и нощен флуид, коригиращ пъстър флуид и околоочен крем.

В продуктите се съчетава безспорната новаторска съставна част с витамин Е и активиращ клетките хиалурон. Тази композиция има двойно деяние - понижава петната, като в същото време предотвратява повторната им поява при постоянна приложимост.

 NIVEA

В дневния флуид е прибавен слънцезащитен фактор 50 за оптималната отбрана на кожата от появяването или задълбочаването на пигментацията по лицето.

При постоянна приложимост резултатът на козметиката се демонстрира след втората седмица - релативно бързо, когато приказваме за процеси в по-долните пластове на кожата.

За всички, които желаят очевидно да се оправят с пигментните си петна “веднага ”, серията е допълнена с пъстър флуид за равнене на тена.

Той прикрива несъвършенствата с натурален цвят и покривност, като в същото време понижава пигментните петна и усъвършенства равномерния загар с 67% за 8 седмици*.

Времето за реакция е в този момент.

Макар лятото да е интервалът, в който се образуват повече пигментни петна, зимата е сезонът, в който те най-ясно си личат. В същото време по-кратките дни са превъзходен миг да започнете да третирате пигментните си петна, тъй като слънчевата интензивност е ниска.

В комплекта Luminous 630 се включват и нощен, и околоочен крем за пълноценна грижа за кожата - освен без петна, само че и с възвърната разтегливост и усъвършенствана хидратация.

*Според 21-седмично изследване измежду 47 дами, 2020-2021г

 

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР