ПФК Левски днес празнува 105-годишнината си. Клубът е основан на

...
ПФК Левски днес празнува 105-годишнината си. Клубът е основан на
Коментари Харесай

Левски празнува 105 години днес

ПФК Левски през днешния ден чества 105-годишнината си. Клубът е учреден на 24 май 1914 година от млади гимназисти и кръстен на националния воин Васил Левски. Годишнината ще бъде маркирана на могилката до 22-о учебно заведение в 10 часа.

Ето какво написаха от " Герена " във връзка празника си:
105 години памет! 105 години пристрастеност и обич! 105 години чест и популярност! 105 незабравими лета от мига, в който група момчета от II мъжка гимназия организираха учредителното заседание за формиране на формален състезателен клуб. Клубът в нашите сърца. Клубът, който Борис Василев-Боркиша ориса с думите „ Левски “ ще го кръстим! “. За да пребъде и до през днешния ден завета за доблестта, достолепието, битката и смелостта.

Вече 105 години всички, свързани със „ синята “ концепция, споделяме наслади и безредици. Моменти на велика еуфория от триумфа и рани от неуспеха. Не забравяме нито миговете, в които сме били на върха, нито тези в които сме преживявали загуби. Спомняме си легендите, съхраняваме паметта и ще продължим да следваме образеца на великите имена, които сътвориха мита за величието на футболната игра. Защото името ни задължава. Защото „ Левски “ е и постоянно ще бъде онази искра, която пали огъня на пристрастеността даже в най-тежките моменти.

Дори в тези мигове, когато всеки би се отказал, в случай че нямаше отсреща си своя максимален капитал – „ синята “ аудитория. Тази, която в никакъв случай не се съобщи! Тази, която е постоянно и на всички места до своя клуб! Тази, която в никакъв случай не изостави своя тим! Тази, поради която „ Левски “ го има и през днешния ден!

105 лета по-късно...

Заедно до финален мирис!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР