Пфайзер (Pfizer) и БиоНТек (BioNTech) съобщиха, че приключило проучване на

...
Пфайзер (Pfizer) и БиоНТек (BioNTech) съобщиха, че приключило проучване на
Коментари Харесай

Pfizer пуска ваксината си до дни

" Пфайзер " (Pfizer) и " БиоНТек " (BioNTech) оповестиха, че завършило изследване на тяхната пробна ваксина против COVID-19 демонстрира, че тя е с 95% успеваемост.

Ваксината от две дози няма съществени опасения за сигурността и фирмите ще аплайват за позволение за незабавна приложимост от американските регулатори " до дни ", се споделя в изказването.

Производителят на медикаменти съобщи, че ефикасността на имунизацията е поредна във връзка с възрастовата и етническата демография и че няма обилни странични резултати, знак, че имунизацията може да се приложи необятно по целия свят, осведоми в. " Мирър ".

Единственото тежко нежелано събитие, съгласно изданието, засегнало повече от 2% от имунизираните, е умората, която е наблюдение при реципиентите след втората доза.

Съобщението идва в миг, в който случаите на ковид се усилват в Съединени американски щати и други елементи на света и усилва очакванията за преустановяване на пандемията.

" Резултатите от изследването бележат значима стъпка в това историческо осеммесечно пътешестване за даване на ваксина, способна да помогне за прекъсване на тази опустошителна пандемия ", съобщи изпълнителният шеф на " Пфайзер " Алберт Бурла.

Компанията удостовери, че се чака да създаде до 50 милиона дози ваксини тази година, задоволително, с цел да отбрани 25 милиона души, а по-късно да създаде до 1,3 милиарда дози през 2021 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР