Peugeot публикува първите официални снимки на E-3008, които разкриват външния

...
Peugeot публикува първите официални снимки на E-3008, които разкриват външния
Коментари Харесай

Peugeot показа стилното E-3008

Peugeot разгласява първите публични фотоси на E-3008, които разкриват външния му тип преди формалния дебют на 12 септември. В третото си потомство известният модел се трансформира в изцяло електрическо SUV купе, което ще се конкурира в набиращия известност сегмент.

 Peugeot сподели стилното E-3008 - 2

Екстериорът на Peugeot E-3008 възприема новия дизайнерски език на компанията, с по-тънки фарове и тройни LED светлини, към типичната за марката радиаторна решетка, която се слива в предната ризница. Покривът и колоните са приключени в черно, с хромиран акцент, подчертаващ аеродинамичната линия на покрива, която е съществена стилистична характерност на новото потомство.

 Peugeot сподели стилното E-3008 - 3

Peugeot разказва E-3008 като " фастбек SUV ", заимствайки термина от по-големия кросоувър 408. Тясно обвързваният с него модел E-5008 ще бъде показан скоро след E-3008 с по-дълга каросерия и класическа задна част за тези, които желаят повече пространство.

Френският авто производител към този момент ни сподели интериора на E-3008, който ще бъде първият сериен модел с най-новата итерация на технологията i-Cockpit. Новият свободно изравен 21-инчов закривен панорамен екран сплотява цифровия инструментален панел, head-up екрана и сензорния екран в едно цяло над обичайно дребния по диаметър волан. Към него се причислява по-малък сензорен екран на централната подпора с конфигурируеми бързи клавиши " i-Toggles.

 Peugeot сподели стилното E-3008 - 4

Peugeot E-3008 ще бъде първият модел, който ще се движи върху напълно новата архитектура STLA Medium, която в последна сметка ще размени платформата EMP2, залегнала в основата на множеството компактни модели на другите марки от Stellantis. Официално е доказано, че SUV-то ще се предлага с три напълно електрически задвижващи елемента и ще предлага подобен пробег до 700 км.

Въпреки че платформата STLA е създадена с мисъл за електрически автомобили, тя е съвместима и с мотори с вътрешно горене. Това значи, че Peugeot може да показа нов 3008 с прясно показания 1,2-литров 48V мек хибриден задвижващ елемент като опция на E-3008 с нулеви излъчвания.

Пълната информация ще бъде оповестена единствено след четири дни, на 12 септември 2023 година Премиерата на Peugeot E-3008 ще бъде излъчена онлайн от завода в Сошо, Франция, където ще се създава. Очаква се цената да бъде по-висока от тази на настоящето Peugeot 3008, което се оферираше в хибридна и плъгин хибридна форма, само че в никакъв случай не е имало електрическа версия. Автомобилният производител е поел ангажимент до 2025 година да предлага електрически разновидности за цялата си моделна гама, а до 2030 година да се трансформира в марка, предлагаща единствено електрически коли в Европа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР