Петте късометражни филма, заснети от обещаващи млади филмови режисьори в

...
Петте късометражни филма, заснети от обещаващи млади филмови режисьори в
Коментари Харесай

Избраха петимата млади режисьори победители в кампанията на ЕК #EUandME

Петте късометражни кино лентата, снимани от обещаващи млади кино режисьори в състезанието на акцията на Европейска комисия #EUandME, бяха публично показани през днешния ден.

Творбите на петимата спечелили в началото бяха селекционирани от жури от професионални режисьори, преди да бъдат подложени на обществено гласоподаване.

Филмите са налични на портала #EUandME (europa.eu/euandme). Те имат за цел да показват правата и преимуществата, от които се употребяват младите европейци с помощта на Европейски Съюз. Филмите са ориентирани към тематики от голяма важност за младежите, ато да вземем за пример умения и бизнес, резистентност, подвижност, цифрови технологии и права.

Младите режисьори бяха поканени да споделят своята история в границите на акцията #EUandME и да създадат Европа по-достъпна за младежите. 

Победителите получиха поддръжка и насоки от професионалните режисьори на #EUandME — Матиас Хьоне, Томаш Конеки, Зайда Бергрот, Йоргос Зоис и Далибор Матанич. Освен това младите режисьори бяха наградени с финансиране от Европейската комисия, с цел да осъществят своя филм.

Кои са спечелилите?

Всеки от филмите спечелили е отдаден на друга тематика на акцията #EUandME.

" Мечтаната прическа " на естонеца Влад Муко



" Скрити полезности " на режисьора Левенте Галамбос, Унгария



" Симфония на новия свят " на режисьора Еуджен Дедиу, Румъния



" Звукът в мен " на испанеца Хайме Олиас Де Лима



" Конспирация " на Магдалена Жалека, Полша 



Кампанията #EUandME е ориентирана към младежите на възраст сред 17 и 35 години. Началото ѝ бе оповестено в Европейския съюз през май 2018 година Чрез образци от действителния живот тя демонстрира опциите, които Европейски Съюз предлага на младежите. Кампанията включва и поредност от пет късометражни кино лентата по тези въпроси, снимани благодарение на професионални европейски режисьори. Уебсайтът на акцията (europa.eu/euandme) съдържа спомагателни обстоятелства и числа, които демонстрират какво предлага Европейски Съюз на своите млади жители — от помощта, която могат да получат в посолството на която и да било страна от Европейски Съюз, когато пътуват по света, до присъединяване им в схеми, като да вземем за пример „ Еразъм+ “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР