Петте издания на формата, организиран от Кока-Кола ХБК България, преведоха

...
Петте издания на формата, организиран от Кока-Кола ХБК България, преведоха
Коментари Харесай

Роберто Димитров е големият победител в тазгодишното издание на Bar Masters

Петте издания на формата, проведен от Кока-Кола ХБК България, преведоха над 650 професионални бармани през разнородни провокации, потребни уебинари и завладяващи образования


-->
Роберто Димитров извоюва победа в петото издание на емблематичната за барманската общественост в България стратегия, проведена от Кока-Кола ХБК България, Bar Masters. Грандиозният край на формата се организира на 26 септември, като тазгодишният притежател на купата „ Бар Мастър на България 2023 “ се отличи измежду конкуренцията с професионалните си умения и преднина от 26 точки в крайното класиране. Със своя авторски коктейл – Robbie’s old fashioned, той завоюва гласовете на уважаваното жури, в състав Kevin Kos - създател на „ Cocktail time with Kevin Kos “, Isac Melander - световен бранд дипломат на Naked Malt уиски, Fabio Dotti - кафе специалист и бранд дипломат на Caffè Vergnano, и Слави Бучков - началник готвач в Captain Cook Fish and Beef Restaurants. Роберто Димитров мина през серия от провокации, потребни уебинари и завладяващи образования и се пребори с конкуренция от 150 експерти, с цел да доближи до финалния стадий, включващ два оспорвани рунда, в които се съревновава с над 20 участници. Освен влиятелната купа „ Бар Мастър на България 2023 “, тазгодишният победител завоюва парична премия на стойност 5 000 лв., както и посещаване на „ Athens Bar Show 2023 “ в Атина. Престижното второ и трето място в оспорваното предизвикателство заеха Юлий Радулов и Васил Павлов, с награди надлежно от 3 000 лв. и 2 000 лв..



Bar Masters сплотява експертите в сектора за пети път, като досега в изданията присъединяване са взели над 650 бармани, които в границите на програмата са минали през редица провокации и образования. Тазгодишният формат преведе участниците през завладяващо коктейлно премеждие, съчетаващо на практика и теоретични образования, скъпи упътвания от професионалния миксолог David Rios, както и от представители на норвежкия коктейлен бар HIMKOK. Програмата включваше още бармански лагер, работилници и мастър класове, част от които се организираха от многократния международен първенец по Flair – Alexander Shtifanov и от менторите на програмата Bar Academy, както и за първи път – акция за засаждането на дървета на територията на Боровец. И през тази година участниците в Bar Masters имаха опцията да възнамеряват лични pop-up питейни заведения, в които подготвиха над 150 авторски коктейла, с цел да доближат до финалния оспорван стадий, включващ два рунда. В първия рунд, носещ името Coffee Martini, те имаха разполагаем 6 минути за изработката на 3 коктейла Еспресо Мартини с разнообразни вкусови профили. След него в предизвикването останаха единствено 10 участници, които се състезаваха във финалния рунд, в който по традиция трябваше да впечатлят журито със собствен авторски коктейл, в границите на 8 мин.



Успоредно с емблематичната стратегия Bar Masters, за втора поредна година се организира и предизвикването за бармани-любители „ Home Masters “. Форматът се провежда от Кока-Кола ХБК България, като неговата цел бе да провокира всички запалянковци, които имат предпочитание да основават коктейли и да покажат своите умения, само че не са имали опция до момента. В приключението и борбата за награди се включиха близо 100 фенове, които тази година имаха шанса да са измежду гостите на финала на Bar Masters, с цел да почерпят познания и ентусиазъм от водещите имена в сферата.

Грандиозният край на Bar Masters не постави завършек на емблематичния ден. След оспорваната конкуренция всички искащи имаха опцията да се насладят на коктейли персонално приготвени от двама от членовете на журито - Kevin Kos бе посетител барман в Bar Me, а Isac Melander приготвяше вдъхновяващи питиета за клиентите на 5L Speakeasy bar.



Програмата Bar Masters има за цел основаването на ново потомство бармани в България и всяка година надгражда образованията си, които са ориентирани освен към процеса на основаване на коктейли, само че и към основаването на меню, бар мениджмънт, връзка с крайния консуматор и други.

В търсенето на най-хубавия Bar Master на България за 2023 година се включиха и едни от най-популярните марки на  Кока-Кола ХБК България - известната като първата газирана безалкохолна напитка в света - Schweppes, формалният уиски сътрудник на “THE WORLD’S 50 BEST BARS ” - марката Naked Malt, безкомпромисното Gentleman Jack уиски, водка Finlandia, марката Brugal - с над 130-годишна история в основаването на ром, премиум джин марката BULLDOG, най-новият член в фамилията на Jägermeister - „ MANIFEST “ и италианското кафе с над 140-годишна история – Caffee Vergnano.

Консумирай отговорно!

.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР