Петролният гигант Saudi Aramco отчете рекордна годишна печалба от 161,1

...
Петролният гигант Saudi Aramco отчете рекордна годишна печалба от 161,1
Коментари Харесай

Най-голята петролна компания в света отчете рекорд: годишна печалба от $161,1 милиарда за 2022 г.


Петролният колос Saudi Aramco регистрира рекордна годишна облага от 161,1 милиарда $ за 2022 година, което е с 46% повече от миналата година. Това се дължи на по-високите цени на силата, увеличените размери на продажбите и усъвършенстваните маржове за рафинирани артикули.

Цените на петрола през 2022 година се покачиха поради терзания на фона на войната в Украйна, а по-късно се намалиха заради по-слабото търсене от страна на най-големия вносител Китай и терзанията от световно икономическо стесняване, написа Reuters.

Очакванията на компанията са петролът и газът да останат от значително значение в близко бъдеще. " Рисковете от незадоволително вложение в нашата промишленост са действителни, в това число допринасяне за по-високи цени на силата ", разяснява основният изпълнителен шеф на Aramco Амин Насър в изказването за резултатите.
 Saudi Aramco желае да влага в планове за полутечен газ в чужбина, къде се насочва
Saudi Aramco желае да влага в планове за полутечен газ в чужбина, къде се насочва

Персоналът на компанията надвишава общо 70 хиляди души

За да се оправи с тези провокации, компанията влага в нови технологии с капацитет за реализиране на още понижаване на нездравословните излъчвания, сподели Насър.

Плановете за увеличение на потенциала за произвеждане на недопечен нефт до 13 милиона барела дневно до 2027 година са на път да се осъществят, се споделя в изказването.

Капиталовите разноски на Saudi Aramco са нарастнали с 18% до 37,6 милиарда $ през 2022 година, а компанията съобщи, че чака разноските тази година да бъдат към 45- 55 милиарда $, в това число вложения.

Aramco разгласи дял от 19,5 милиарда $ за четвъртото тримесечие, което е нарастване от 4% по отношение на предходното тримесечие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР