Петролнияг гигант Вrіtіѕh Реtrоlеum (BP) инвестира в калифорнийска старътъп компания,

...
Петролнияг гигант Вrіtіѕh Реtrоlеum (BP) инвестира в калифорнийска старътъп компания,
Коментари Харесай

Петролният гигант BP инвестира 10 млн. долара в стартъп за биогорива

Петролнияг колос Вrіtіѕh Реtrоlеum (BP) влага в калифорнийска старътъп компания, употребяваща останки от храна и други боклуци, с цел да създава гориво с ниски нездравословни излъчвания, предава Bloomberg.

Корпоративното звено за рисков капитал на петролния колос BP Ventures, влага 10 млн. $ в компанията WasteFuel, която преобразува битовите и селскостопанските боклуци в устойчива сила, в това число биометанол за мореплаване.

BP подхваща дейности за произвеждане на повече биогорива, като се стреми да доставя към 100 хиляди барела на ден до 2030 година, с цел да помогне за декарбонизацията на превоза “, съобщи Филип Шолцел, вицепрезидент на отдела за биогорива от последващо потомство в компанията.

Корабната промишленост, която реализира над 80% от международната търговия, е виновна за съвсем 3% от излъчванията на въглероден диоксид, породени от индивида. В момента в лондонската централа на международния регулатор на бранша се организират диалози на високо ниво, които се чака до края на седмицата да доведат до решение за нови цели за понижаване на излъчванията.

Метанолът е един от главните кандидати, които могат да заменят горива в корабоплаването, получени от петрол, на които сега разчита международният търговски флот. Той може доста да понижи общите въглеродни излъчвания според от това по какъв начин е изработен и към този момент притегля огромни вложения от колосите в корабоплаването A.P. Moller-Maersk A/S и CMA CGM. Въпреки това той е с по-малка калоричност от петрола, което значи, че на борда ще би трябвало да се съхраняват относително повече аварийни ресурси.

WasteFuel избра Дубай за местонахождение на първия си план ”, съобщи основният изпълнителен шеф на стартъпа Тревър Нилсън, без да прецизира детайлности за размера на бъдещото произвеждане.

Компанията има проекти за по-нататъшно разширение и подписан контракт за съдействие с BP, съгласно който петролният колос ще приема биометанол, който е създаден от калифорнийската компания. BP също по този начин ще работи с WasteFuel за усъвършенстването на количеството биометанол, което може да бъде създадено от боклуци.

" Смятам, че отпадъците в света са голям запас – актуален екологичен аналог на това, което Жан Пол Гети откри в Саудитска Арабия. Търсенето в корабоплаването ще бъде голямо “, споделя Нилсън.

Сред другите вложители в WasteFuel са Maersk, TIME Ventures на Марк Бениоф и филантропът Айлин Гети.

" Въпреки търсенето на биометанол е голямо, ние имаме вяра, че горивото на WasteFuel ще бъде употребявано главно в корабоплаването “, заключи Нилсън.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР