Петролните фючърси поскъпват с над 4% по време на търговията

...
Петролните фючърси поскъпват с над 4% по време на търговията
Коментари Харесай

Петролът поскъпва с над 4% към 4-седмични върхове



Петролните фючърси нарастват с над 4% по време на търговията в сряда след изненадващо мощен спад на американските седмични складови ресурси на недопечен нефт и откакто Международната организация по енергетика (МАЕ) увеличи упованията си за търсенето на " черното злато ".

В последния си месечен отчет МАЕ увеличи прогнозата си за търсенето на нефт в международен проект с 230 000 барела дневно за 2021 година и към този момент чака покачване на потреблението с 5,7 млн. барела дневно по отношение на 2020 година до общо 96,7 млн. барела дневно.

Във вторник и ОПЕК увеличи своите прогнози за търсенето на нефт през 2021 година, като към този момент чака потреблението да се усили с към 6 млн. баела дневно до 96,5 млн. барела дневно.

Междувременно Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати регистрира неочакван спад с 5,9 млн. барела на седмични петролни складови ресурси при упования за по-умерен спад с 2,7 млн. барела.

Всичко това способства за внезапно повишаване на петролните фючърси с над 4% към 4-седмични ценови върхове.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през юни нарастват с 4,33% към $66,43 за барел, а тези на американския лек недопечен нефт WTI  с доставка през май с 4,7% към $63,00 за баел.

Това са най-високите ценови равнища и на двата вида петролни фючърси от 18-и март насам.

Графика на нефт брент / щатски $

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР