Петролът поевтинява с около 1% по време на търговията във

...
Петролът поевтинява с около 1% по време на търговията във
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с 1%, след като ураганът Айда блокира работата на рафинериите



Петролът поевтинява с към 1% по време на търговията във вторник предвид на опасения, че ураганът Айда, който аргументи спирания на електрозахранването и наводнения в Луизиана, ще понижи търсенето на недопечен нефт от петролните рафинерии в Мексиканския залив

В същото време водещите международни производители от формата " ОПЕК + " възнамеряват да усилят добива на черното злато.

Поевтиняването на петрола се дължи и на оповестените по-рано денем слаби данни за промишлената и интензивността в областта на услугите на Китай през август.

Октомврийските фючърсите на петрола Брент поевтиняват през следобедната европейска търговия с 1,1% към 71,45 $ за барел, до момента в който аналогичните фючърси на американския лек недопечен нефт WTI - с 1,2% към 68,40 $ за барел.

С днешното си намаляване петролните фючърси са на път да отбележат първи месечни загуби от март насам.

Производителите правят оценка вредите и стартират да възобновяват производството в Мексиканския залив, като евентуално ще отнеме малко повече време, до момента в който преработката на недопечен нефт се върне към естествените равнища, " защото първо би трябвало да се ревизират рафинериите за повреди, а по-късно всички вреди да бъдат поправени “, уточни пред MarketWatch Карстен Фрич, анализатор в Commerzbank.

" Ако производството на нефт се възвърне по-бързо от търсенето на суровината от рафинериите, запасите от недопечен нефт ще се усилят. Предстоящите данни за американските складови ресурси сигурно ще бъдат повлияни доста от урагана " Айда ", добави той.

Бюрото за сигурност и околна среда на Съединени американски щати пресметна в понеделник, че 94,6% от настоящото произвеждане на нефт в Мексиканския залив е спряно, дружно с 93,57% от производството на природен газ. В резултат на това към 1,72 милиона барела дневно недопечен нефт и 2,01 милиарда кубически фута дневно произвеждане на газ остават необработени от рафинериите, съгласно S&P Global Platts.

Анализаторите от S&P Global Platts пресмятат, че към 2,2 милиона барела от дневния потенциал на пречистване е останал офлайн, защото като по-голямата част от рафинериите към момента са без ток.

С оглед на " пагубни " вреди върху енергийната мрежа в Луизиана, спиранията на електрозахранването могат да продължат три седмици, обявиха чиновници на комуналните служби, което ще забави напъните за ремонт и рестартиране на енергийни уреди.



Същевременно вниманието на вложителите е ориентирано и към идната в сряда среща на " ОПЕК + ". По-рано петролната група се съгласи да анулира съкращенията на производството, увеличавайки производството на месечни стъпки от 400 000 барела дневно, започвайки от август и приключвайки през декември. Впоследствие администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън оказа напън върху петролния картел за по-нататъшно увеличение на продукцията.

Вчера организация Ройтерс цитира собствен източник от " ОПЕК + ", съгласно който групата е малко евентуално да направи каквито и да било промени в този собствен проект, контрактуван преди време.

Делегатите на идната на следващия ден среща споделят, че чакат нарастването на производството да продължи, само че министърът на петрола на Кувейт съобщи в неделя, че проектът може да бъде преразгледан на фона на опасенията за вилнеещата Covid зараза в Азия, ограничаващи търсенето на горива.

Изглежда, че " ОПЕК + " са удовлетворени от цени на петрола вид Брент сред 70 и 75 $ за барел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР