Петрич. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, приключи

...
Петрич. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, приключи
Коментари Харесай

Наложена е условна присъда на шофьора на товарен автомобил, опитал да внесе 679 400 къса контрабандни цигари в страната през ГКПП „Кулата“

Петрич. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Петрич, завърши делото против гръцкия жител Т.-В.Т., упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 234, алинея 3, т. 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София .

На 18 декември 2021 година митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Териториална дирекция Митница – София, взаимно с Гранична полиция, са разкрили 679 400 къса цигари (33 970 кутии) в товарен автомобил в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “.
Около 06.50 ч. на влизане в страната от Гърция транспортното средство е било отклонено за инспекция. Управляваният от гръцкия жител товарен автомобил, м. „ МАН “, с полуремарке е бил без товар. При сканиране с мобилен рентген митническите чиновници са открили особеност в пода на МПС. При последвалата щателна инспекция е бил открит особено построен тайник под подовата повърхност. В него са били укрити 3 397 стека с цигари без акцизен бандерол. Стойността на контрабандната стока е 176 644 лв..
Тютюневите произведения са били конфискувани, а по случая е било формирано досъдебно произвеждане от ГПУ - Петрич.

Подсъдимият Т.-В.Т. – лидерът на товарния автомобил, се е признал за отговорен за осъщественото от него незаконно действие. Между него и Районна прокуратура – Благоевград е подписано съглашение, което съдът утвърди. С определение на съда му е наложено наказване от 3 години „ отнемане от независимост “ с 5-годишен изпитателен период, което има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР