Петра Квитова се намираше далеч от обичайното си ниво през

...
Петра Квитова се намираше далеч от обичайното си ниво през
Коментари Харесай

Шансовете за трета титла са живи: Квитова с нов категоричен успех на Уимбълдън

Петра Квитова се намираше надалеч от нормалното си равнище през последните месеци и единственият шампионат, в който съумя да запише повече от две победи, бе Мастърсът в Маями. Това обаче се промени с началото на сезона на трева, настилка, която нееднократно е носила радостни моменти на чехкинята. Така се случи и на шампионата в Ийстбърн, където международната номер 26 подвигна купа №29 в своята кариера, а след това придвижи положителната си игра и върху " свещената трева " на Уимбълдън, откривайки присъединяване си с победа. Днес някогашната втора ракета на света пък изнесе още по-категорична продукция и надигра Ана Богдан с крайното 6:1 7:6(5), с цел да оформи конфликт с Паула Бадоса.

Срещата започва по повече от съвършен метод за двукратната шампионка в All England Club. Квитова демонстрираше високо ниво за тенис, което по този начин и не съумя да бъде сложено под въпрос от румънката, до момента в който печелившите удари от ракетата на някогашната номер 2 се множаха с бързи темпове. Тя загуби едвам три точки в първите три гейма, повеждайки с 3:0, а до края нито за миг не направи крачка обратно, оформяйки си разгромния триумф в откриващата част.

Ситуацията остана непроменена и във втория сет, когато още веднъж международната номер 26 като че ли бе единствената състезателка на корта. Квитова се придвижваше с лекост към безапелационна победа, откакто си подсигурява преднина от два пробива. В един миг обаче настъпи непонятен спад в половината на чехкинята и това докара до равнене на резултата от страна на Богдан. Румънката даже изглеждаше способна да направи цялостен поврат, само че в последна сметка всичко се реши с тайбрек. В него двете се движеха точка за точка до 5:5, когато фаворитката взе превес в решителните разигравания, и се поздрави със своя седми следващ триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР