Петокласник от Бургас намери в автобус на градския транспорт изгубен

...
Петокласник от Бургас намери в автобус на градския транспорт изгубен
Коментари Харесай

Малкият голям герой! Петокласник стана за пример на цяла България: Йоанчо, ти си нашата гордост

Петокласник от Бургас откри в рейс на градския превоз загубен портфейл с пари и документи за идентичност и ги върна на притежателя им. Йоан Милов е възпитаник в Основно учебно заведение „ Антон Страшимиров ” в морския град, а управлението на образователното заведение схванало за постъпката му, откакто притежателите на парите и документите се обадили на шефа, с цел да изкажат признателност и да похвалят петокласника.
Йоан Милов пътувал с рейс на градския превоз, когато попаднал на изгубеният портфейл. „ Бях ходил до работата на майка ми и се качих в рейса и седнах на седалката. Маратонката ми беше отвързана и аз клекнах да си я завържа и видях портмонето. След това го взех, прибрах се у дома, отворих го и видях дебитна карта, персонална карта, карта за рейс и пари ”, спомня си момчето. В портфейла, с изключение на документите за идентичност, имало и 200 лева Ученикът се сетил да отиде до най-близкия пътнически терминал, с цел да съобщи откритата движимост на чиновниците. Оставил двете си имена и телефон за контакт. Дори не му минало през мозъка да вземе част от парите.
Само след 20 минути портфейлът бил върнат от чиновниците на общинската компания „ Бургасбус ” на собственичката. Жената позвънила в учебното заведение, с цел да опише за положителната постъпка. „ Аз взех решение, че това е нещо, което би трябвало да се показа със всички, като желая да благодаря и на родителите, тъй като те са тези, които са възпитали и подкрепили детето в неговата постъпка. Ние сме горди, че е наш възпитаник, че е в нашето учебно заведение и ще бъде за образец на всички ”, сподели директорката на учебното заведение Диана Петкова пред Нова.
Срещнахме собственичката на изгубения портфейл със петокласника. От неспокойствие дамата не може да приказва за случката, която я тормозила доста. „ Тя се тормози доста. В един миг се усеща, че го няма портмонето и се обажда в крайната спирка, където е. Казват „ Нямаме такова ”. След 15-20 минути детето го намира и ѝ се обаждат. Взехме телефона, разбираме къде учи, къде живее – всичко и желаеме да благодарим. Този жест, който направи, е за подражателство на всички деца. Това е Йоанчо, нашата горделивост ”, сподели брачният партньор на дамата Красимир Димитров.
Семейството към този момент е направило подарък на петокласника. Награда и признателност получи и от управлението на учебното заведение. Йоан към този момент се усеща воин в учебното заведение, в което всички знаят за постъпката му.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР