Петнадесет стажант-юристи избраха Окръжен съд – Варна, за да започнат

...
Петнадесет стажант-юристи избраха Окръжен съд – Варна, за да започнат
Коментари Харесай

15 души получиха стажантски книжки в Окръжен съд-Варна

Петнадесет стажант-юристи избраха Окръжен съд – Варна, с цел да стартират наложителния си стаж, научи Moreto.net. На публична гала те подписаха актове си по встъпване, като ръководителят на съда, арбитър Марин Маринов персонално им връчи стажантските книжки.

Съдебните претенденти са първите, чийто стаж ще премине по променените правила с Наредба 1 от 2019г. за придобиване на юридическа дееспособност, влезнала в действие от януари тази година. С тях на стажантите се дава опция сами да изберат наставниците си, само че ако се затрудняват се резервира опцията, това още веднъж да бъде направено от ръководителя на окръжния съд.

1/3 от новопостъпилите стажанти споделиха, че са се насочили към наказателно право, до момента в който останалите по равно показаха желание към гражданското и комерсиалното право.

Съдия Маринов прикани младите адвокати да споделят намерено усещанията си от новия правилник на стажа и от неговото протичане. „ Разчитаме на вашата противоположна връзка, с цел да преценим дали този вид за прекосяване на стажа е по-добър за вас. Съветът ми е да проведете пълноценно стажа си, тъй като това ще ви бъде потребно през цялата процедура “, прикани Марин Маринов.

Стажът на съдебните-кандитати минава на 2 стадия – 2 месеца общ и 4 месеца профилиран стаж.

В продължение на половин година съдебните-кандитати имат опция да натрупат директни усещания и на практика опит за главните функционалности, отговорностите и организацията на активността на органите на правосъдната власт, юристите и нотариусите.

От началото на годината досега в Окръжен съд – Варна са встъпили общо 19 стажант-юристи. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР