Петима вицепремиери и преструктуриране на изпълнителни агенции и институции предвижда

...
Петима вицепремиери и преструктуриране на изпълнителни агенции и институции предвижда
Коментари Харесай

Окончателно: Петима вицепремиери, размествания в министерствата

Петима вицепремиери и преструктуриране на изпълнителни организации и институции планува финалният вид на съдружното съглашение. Всяка от обединенията ще има вицепремиер, а единствено " Продължаваме промяната " ще разполагат с двама, заяви БНР. 

Към вицепремиера и министър на финансите Асен Василев минава Дирекция " Централно координационно звено ", което до момента беше на послушание на Министерски съвет (то реализира координацията сред обособените министерства и Европейска комисия и Съвета на Европа), както и ИА " Сертификационен одит на средствата от Европейския аграрни фонд ".

Към другия вицепремиер на Политическа партия е Калина Константинова, която ще дава отговор за дейно ръководство и цифровизация на държавната администрация, преминават  Института за обществена администрация, " Български пощи ", ГРАО, Агенцията по геодезия и кадастър и други. 

Министърът на околната среда и водите ще съвместява поста с този на вицепремиер по стабилно развиване и климатични промени, в случай че се одобри предлагането на Демократична България за това наименование. Тяхната номинация е на Борислав Сандов от Зелено придвижване.

Има Такъв Народ ще излъчи вицепремиер, който ще е министър на районното развиване. Номинацията е на Гроздан Караджов. От Има Такъв Народ се чака ново име за министър на външните работи, откакто излязоха изявления за грешки в биографията на в началото оферти претендент - Димитър Гърдев. Резерви е изразил и самият Кирил Петков, заяви БНР.  

Министърът на стопанската система и промишлеността от квотата на Българска социалистическа партия също ще е вицепремиер. На негово послушание ще е ДКК. Обсъждано е името на Корнелия Нинова, само че дефинитивно номинациите на социалистите за препоръчаните им позиции ще станат ясни на следващия ден след пленума на партията. 

ББР ще премине към новото Министерство на нововъведенията и растежа, което се отделя от настоящето Министерство на стопанската система. Очаква се отпред да застане Даниел Лорер.

Всеки министър самичък ще дефинира екипа си от зам.- министри, само че към него ще бъдат назначени по трима съветници от другите партии, като претекстът е по- добър надзор.  

Партньорите не са единни в оценката си за този метод и някои към този момент показаха подозрение в успеваемостта. 

Очаква се на следващия ден, откакто стане ясна позицията на Българска социалистическа партия, съдружното споразумене да бъде обществено оповестено, а в границите на часове " Продължаваме промяната " да получи мандат от президента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР