Петима каталунски сепаратистки лидери, задържани и съдени в Мадрид за

...
Петима каталунски сепаратистки лидери, задържани и съдени в Мадрид за
Коментари Харесай

Петима осъдени каталунски лидери са избрани за депутати

Петима каталунски сепаратистки водачи, арестувани и съдени в Мадрид за ролята им в опита за разединение на района през 2017 година, бяха определени за депутати на националните избори в Испания през вчерашния ден, съобщи Франс прес.
Сред тях е някогашният вице-президент на района Ориол Жункерас, основен обвинен на процеса, почнал на 12 февруари, за който прокуратурата изиска 25 години затвор.
Жункерас е определен за народен представител от Републиканската левица на Каталуния (ЕРК), до момента в който Раул Ромева, някогашният районен външнополитически водач е определен за сенатор от същата групировка, написа Българска телеграфна агенция.
Още трива арестувани сепаратисти са определени в конгреса на депутатите - Жорди Санчес, Жорди Турул и Жозеп Рул, членове на другата огромна партия, застъпваща се за самостоятелност на Каталуния - "Заедно за Каталуния " на някогашния районен президент Карлес Пучдемон, който избяга в Белгия от правосъдно гонене.
Сепаратистките каталунски партии са отбелязали триумф, спечелвайки 22 от 350-те места в долната камара, и могат да играят основна роля в договарянията за сформиране на бъдещо болшинство, откакто социалистите на Педро Санчес завоюваха изборите, само че без да реализират безусловно болшинство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР