Петима души са задържани при специализирана полицейска операция в област

...
Петима души са задържани при специализирана полицейска операция в област
Коментари Харесай

Петима задържани при мащабната спецакция в Русенско

Петима души са арестувани при профилирана полицейска интервенция в област Русе. Това заяви районният представител на Министерство на вътрешните работи Даниела Малчева, като посочи, че има и едно издирено лице.

Акцията от през вчерашния ден беше ориентирана към противопоставяне на стандартната престъпност, на закононарушенията, свързани с изборното законодателство и политическите права на жителите, запазване на публичния ред и възстановяване на пътната сигурност.

Даниела Малчева заяви, че се обясняват 10 сигнала за престъпления, по които са формирани четири досъдебни производства и шест преписки. Проверени са 96 обекта – магазини, заложни къщи, обменни бюра, пунктове за метали, автокъщи, морги и други Извършени са инспекции на 261 души, както и на 512 моторни транспортни средства и водачите им.

„ Профилактирани са и още 102 души от дейния престъпен контингент, други представляващи интерес за следствие на закононарушения, както и такива, за които са постъпвали сигнали с данни за нарушавания на политическите права на жителите и изборното законодателство ", сподели още представителят на Министерство на вътрешните работи в Русе.

Съставени са 8 акта и 52 фиша за установени нарушавания по Закона за придвижване по пъти, издадени са 5 предупредителни протокола.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР